دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

معرفی 14 مرحله اصلی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی

مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی

اگر تیتر بالا را حدود 10 سال پیش می‌خواندید شاید راه اندازی فروشگاه اینترنتی آنقدر برایتان جدی نبود. ممکن است بعداز مواجه شدن با بحران کرونا تازه ورود کسب وکارتان به فضای دیجیتال اهمیت پیدا کرد. البته جدا از این اپیدمی، پیشرفت تکنولوژی و تغییر سبک زندگی مردم رفته‌رفته باعث رونق کسب و کارهای مجازی شده‌است. اما در صورتی که به تازگی تصمیم گرفته‌اید علاوه بر فروش حضوری، فروشگاه اینترنتی‌تان را هم مدیریت کنید، قبل از هرکاری باید با قوانین و قواعد آن آشنا شوید تا شما را به سودی چند برابری برساند.

راه اندازی فروشگاه اینترنتی بدون سرمایه؟!

قبل از اینکه سراغ اصل مطلب برویم همین ابتدا باید این سوال را پاسخ دهیم که راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی بدون سرمایه غیرممکن است. البته احتمال دارد هزینه تمام شده آن از فروشگاه حضوری کمتر باشد اما به این فکر نباشید شروعی بدون سرمایه خواهیدداشت!

راه اندازی فروشگاه اینترنتی بدون سرمایه؟!

از قوانین و اصول طراحی سایت فروشگاهی چه می دانید؟

انجام هرکاری اصول و قوانین خاص خودش را دارد و رعایت این موارد لازمه شروع و گاهی بقای شما در کسب و کارتان خواهدبود. در این بین کسب و کارهای اینترنتی هم از این قاعده مستثنی نخواهندبود. توجه به این سه مورد از ابتدایی‌ترین مواردی است که باید به آن توجه داشته‌باشید:

  • برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی نیاز به دانش فنی دارید

برای اینکه فروش اینترنتی خود را آغاز کنید عجله زیادی نداشته‌باشید. توصیه می‌کنیم ابتدا اطلاعات و دانش فنی خود را در این رابطه افزایش دهید یا از تجربیات و دانش متخصصین این حوزه استفاده کنید.

  • فروشگاه اینترنتی نیاز به برنامه ریزی دارد

چه فروش حضوری و چه غیرحضوری نیازمند برنامه ریزی دقیق و مدون است. علاوه براین زمانی به موفقیت نزدیک خواهیدشد که برنامه‌ریزی‌تان را متناسب با امکاناتی که در اختیار دارید، انجام دهید.

  • راه اندازی فروشگاه اینترنتی رایگان غیر ممکن است

شاید برای فروش اینترنتی نیازی به خرید یا اجاره مغازه نداشته باشید. اما باید سرمایه‌ای را برای تامین کالا، خرید فروشگاه اینترنتی، هزینه تبلیغات، جذب نیروهای متخصص و… در نظر داشته‌باشید.

برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی چکار باید انجام داد؟

اگر قصد دارید برای اولین بار فروش اینترنتی را تجربه کنید و اطلاعات چندانی در این رابطه ندارید، پیشنهاد می‌کنیم با شرکت طراحی سایت فروشگاهی در مشهد مشورت کنید. چراکه تجربه و دانش این تیم می تواند تاثیر به سزایی در کسب درآمد و سود شما داشته باشد. ضمن اینکه باتوجه به به روزرسانی‌های متعدد دنیای دیجیتال، به خاطر سپردن و رعایت تمام موارد برایتان غیر ممکن خواهدبود.

 برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی چه مراحلی را پیش رو دارید؟

 برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی چه مراحلی را پیش رو دارید؟

بعد از در نظر گرفتن تمام موارد بالا حالا نوبت به این می‌رسد که فروشگاه اینترنتی‌تان را مرحله به مرحله راه اندازی کنید. توجه داشته‌باشید نادیده گرفتن هرکدام از این موارد در بلند مدت یا حتی همان ابتدای مسیر شما متضرر خواهد کرد. پس پیشنهاد می‌کنیم پله پله جلو بروید!

نام مناسبی برای دامنه خود انتخاب کنید

تصور کنید می‌خواهید برای مغازه یا فروشگاه حضوری خود نامی انتخاب کنید، به چه مواردی توجه می‌کنید؟

نامی که متناسب با کسب و کارتان باشد و در خاطر مشتریان‌تان باقی بماند. بهتر است بدانید چون موتور جستجوی گوگل فروشگاه اینترنتی شما را به کاربران نمایش می‌دهد، نام انتخابی‌تان باید از قوانین سئو تبعیت کند. به این منظور می‌توانید با کارشناسان سئو در مشهد مشورت کنید تا اولین آجر بنای فروشگاه‌تان را به درستی بچینید!

هاست مناسبی را برای میزبانی سایت خود خریداری کنید

یکی از دلایلی که شما رو به فروش اینترنتی می‌آورید، افزایش فروش به واسطه حضور تعداد زیادی کاربر از سر تا سر کشور است. به همین خاطر خرید هاست با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است. بگذارید با یک مثال ملموس‌تر اهمیت این موضوع را بیان کنیم.

فرض کنید شما یک فروشگاه حضوری دارید و در ساعات اوج مراجعه مشتری هستید. اگر ظرفیت مکان شما 100 نفر باشد، نفر 101 متوجه پر بودن فروشگاه می‌شود و وارد نمی‌شود. در حالیکه مشتریان شما در فضای آنلاین نمی‌دانند سایتتان گنجایش پذیرش چند نفر را دارد و ممکن است در یک ساعت تعداد زیادی وارد وب سایت شود. حال چه اتفاقی می افتد؟ به دلیل حضور کاربران زیاد، سایت از دسترس خارج خواهدشد. در حقیقت در فروشگاه حضوری این موضوع قابل کنترل است اما در فروشگاه آنلاین شما نمی‌توانید درب فروشگاه‌تان را روی مشتریان ببندید!

مهم است فروشگاه اینترنتی تان  را چگونه طراحی می کنید

به طور کلی برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی 2 روش پیش روی‌تان است:

  • طراحی سایت به صورت اختصاصی
  • طراحی سایت فروشگاهی با استفاده از سیستم‌های آماده مانند وردپرس

در حقیقت این سرمایه، زمان و ابعاد کسب و کار است که مشخص می‌کند کدام روش را برای راه‌اندازی آنلاین شاپ خود انتخاب کنید. پیشنهاد می‌کنیم همان ابتدای مسیر سنگ بزرگی را بر سر راه خود قرار ندهید و مورد دوم را درنظر بگیرید.

ضمن اینکه می‌توانید در مدت زمان کمتری هم به نتیجه دلخواه‌تان برسید. البته تمام این موارد جزئی از خدمات یک شرکت طراحی سایت هستند که این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا به بقیه موارد رسیدگی کرده و پایه‌ریزی آنلاین شاپ‌تان را از طراحی سایت گرفته تا سئو و تولید محتوا را بر عهده او بگذارید.

بیشتر بخوانید >> در صورتی که وردپرس را برای سایت فروشگاهی خود انتخاب کردید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین افزونه انتخاب رنگ و سایز محصولات ووکامرس را مطالعه کنید.

درگاه بانکی اینترنتی؛ همان قسمتی که برای شما سودآور است

جالب است بدانید در دنیای دیجیتال آنلاین شاپ‌ها برای جذب اعتماد مشتریان، با یکدیگر رقابت می‌کنند. به همین خاطر استفاده از درگاه اینترنتی علاوه بر واریز مبلغ به طور مستقیم به حساب شما، اعتماد مشتری را هم جلب می‌کند. اخذ این درگاه به دو روش امکان پذیر است:

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با مجوزهای لازم برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی روی لینک داده شده کلیک کنید.

  • ای نماد یا همان نماد اعتماد الکترونیک را دریافت کرده و از درگاه مستقیم استفاده کنید.
  • در صورتی که هنوز آنلاین شاپ شما ای نماد ندارد، درگاه‌های واسط مانند زرین پال را در نظر داشته‌باشید.

آنلاین شاپ شما باید در همه دستگاه ها پاسخگوی نیاز مشتری باشد

کمتر کسی را می‌بینید که برای وب گردی یا خرید اینترنتی به سراغ لپ تاپ و کامپیوتر برود. با هوشمندشدن تلفن‌های همراه امروزه همه کاربران تمام کارهای خودشان را به واسطه گوشی موبایل یا تبلت انجام می‌دهند؛ بنابراین بُرد با کسب و کاری است که بتواند فروشگاهی به آن عظمت را داخل گوشی جای دهد.

حواستان باشد محصولات جدید را در سایت بارگذاری کنید

یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید برای سایت انجام دهید، دیتا اینتری است. در این مرحله باید تمام محصولات‌تان را داخل سایت بارگذاری کنید. نکته قابل توجه این که باید از موجودی محصولات اطلاع داشته‌باشید و در صورت اتمام، آن را از روی سایت بردارید یا عدم موجودی کنید.

سئو سایت را فراموش نکنید

سئو سایت فروشگاهی

برای اینکه گوگل وب سایت شما را به کاربران نشان دهد باید رتبه خوبی در صفحه جستجو کسب کنید. پس بهبودسئو را به کارشناسان سئو بسپارید. نکته مهم دیگری را که باید در نظر بگیرید سرعت سایت است چرا که اگر سایت شما با سرعت پایینی به کاربر نمایش داده‌شود، بدون شک آن را ترک خواهدکرد.

بیشتر بخوانید» به منظور مشاهده لیست تعرفه خدمات سئو در مشهد روی لینک داده شده کلیک کرده و فرم ثبت درخواست را تکمیل کنید.

برای کاربران تان امکان جستجوی پیشرفته را فراهم کنید

درنظر داشته‌باشید که کاربران تمایا ندارند زمان زیادی را برای پیدا کردن محصول مورد نظرشان بگذارند. به همین دلیل باید امکانی را برایشان فراهم کنید تا به راحتی بتوانند کالا را جستجو کنند. علاوه براین فیلترهایی را هم باید برایش قرار دهید تا محصولات را بر اساس رنگ، سایز، قیمت، برند و… نمایش دهد.

تصویری به همراه اطلاعات کامل محصول داخل سایت بارگذاری کنید

تنها موردی که مشتری را به سایت شما فرا می خواند، استفاده از تصاویر با کیفیت و به همراه نمایش جزئیات محصول است. به این خاطر که مشتری تنهابا دیدن تصویر محصول و خواندن اطلاعات آن مجاب به خرید می‌شود. نیازی نیست دوربینی حرفه‌ای برای انجام این کار داشته باشید فقط کافیست کمی با اصول عکاسی محصول آشنا باشید.

مشتری باید بداند محصول را چگونه دریافت می کند

فروشگاه‌های اینترنتی روش‌های مختلفی را برای رساندن محصول به دست مشتریان دارند. روش ارسال بسته‌ها را باید متناسب با شرایط و امکانات خود تعیین کنید. به عنوان مثال بعضی از فروشگاه‌ها از پست، پیک موتوری، تیپاکس و… استفاده می‌کنند. حواستان باشد نحوه ارسال را باید داخل سایت ثبت کنید.

قفل سبز سایت تان را فراموش نکنید

از دیگر موارد مهمی که باید برای سایت خود درنظر داشته‌باشید، گواهینامه SSl یا همان قفل سبز است. این گواهی باعث می شود httpبه https تغییر پیدا کرده و از تمام اطلاعات داخل سایتتان محافظت کند. در حقیقت می‌توانید بدین وسیله اعتماد کاربران را جذب کنید.

بیشتر بخوانید» اگر بین خرید یا استفاده از ssl رایگان مانده‌اید پیشنهاد می‌کنیم به منظور دریافت اطلاعات بیشتر درباره فواید استفاده از SSL های پولی اینجا کلیک کنید.

از تاثیرات شبکه های اجتماعی غافل نشوید

به جرات می‌توان گفت فروش و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی از جمله مهم‌ترین فاکتورهای افزایش فروش به حساب می‌آید. از آنجاییکه کاربران زیادی در شبکه‌های حضور دارند، استفاده از این پلتفرم‌ها یکی از راه های شناخت برند و فروش محصول به شمار می‌روند. البته درنظر داشته‌باشید که تولید محتوایی با کیفیت، متناسب با کسب و کار و کاربرپسند هم نقش مهمی در جذب کاربران دارند.

تبلیغات، آخرین و مهم ترین گام راه اندازی آنلاین شاپ

و اما آخرین مرحله برای شناخت بیشتر مشتریان و جذب کاربران بیشتر، تبلیغات است. زمانی تبلیغات موثر خواهد بود که تمام مراحل بالا را قدم به قدم انجام داده‌باشید. چون بابت تبلیغ برند هزینه‌های زیادی را متحمل خواهیدشد ضمن اینکه وب سایت شما هم باید برای کاربران تازه حرفی برای گفتن داشته باشد! شبکه‌های اجتماعی، رپورتاژ آگهی، تبلیغات اینترنتی و… روش‌هایی هستند که به واسطه آن می‌توانید کسب وکارتان را به بقیه معر فی کنید.

کلام پایانی…

با رواج پیدا کردن کسب و کارهای اینترنتی بسیاری از سایت ها را می‌بینید که با شعار فروشگاه ساز ارزان یا رایگان سعی در جذب مشتری دارند. به همین خاطر لازم دانستیم مقاله‌ای را با عنوان مراحل راه اندازی فروشگاه آنلاین به نگارش درآوریم تا ضمن آشنایی‌تان با این مراحل، با مقداری سرمایه وارد دنیا کسب و کارهای دیجیتال شوید.

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم