دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

ارگانیک سرچ یا Organic search چیست؟

ارگانیک سرچ یا Organic search چیست؟

در صورتی که بخواهید بدانید جستجوی ارگانیک چیست و تاثیر آن در سئو سایت به چه صورت است، می‌توانید این مقاله را بخوانید. همچنین ما در این مقاله راهکارهایی را که موجب افزایش Organic search می‌شود را بررسی خواهیم کرد.

ارگانیک سرچ چیست؟

به ترافیک رایگانی که تنها از طریق موتورهای جستجو و به صورت مستقیم وارد سایت می‌شود، ارگانیک سرچ می‌گویند. شما از طریق صفحه نتایج جستجو ممکن است دو نوع نتیجه را به سایت خود جذب نمایید؛ نتایج ارگانیک و نتایج پولی یا همان ادز. در ادامه به بررسی تفاوت این دو نتیجه خواهیم پرداخت.

تفاوت سرچ ارگانیک و سرچ پولی

بالاتر نیز توضیح دادیم، ارگانیک سرچ ترافیک رایگانی است که به صورت مستقیم از نتایج جستجو وارد سایت می‌شوند. اما سرچ پولی آن نتایجی است که به ازای هر ترافیک صاحب سایت به گوگل پول پرداخت می‌کند.

به عبارت دیگر، با پرداخت هزینه گوگل وب سایت شما را برای تعدادی از عبارت انتخابی شما به کاربر نمایش می‌دهد. برای تشخیص این نوع نتابج تنها کافی است به علامت ad یا آگهی در کنار آدرس سایت توجه کنید.

انواع ترافیک ورودی وب سایت

انواع ترافیک ورودی وب سایت

ترافیک ورودی هر وب سایت می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد که در ادامه هر کدام را معرفی خواهیم کرد:

ترافیک مستقیم

جذب ترافیک مستقیم در سایت شما زمانی اتفاق می‌افتد که کاربر آدرس سایت را مستقیما در مرورگر خود جستجو کند و به بازدید از سایت بپردازد.

ترافیک ایمیل

جذب ترافیک از طریق ایمیل می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. در صورتی که صاحب سایت هستید، می‌توانید با دریافت ایمیل کاربران سایتتان برای آن‌ها لینک بازدید از صفحات و محصولات خود را ارسال کنید. اگر کاربر بر روی لینک داخل ایمیل کلیک کند، در واقع شما ترافیک ایمیلی جذب کرده‌اید.

ترافیک شبکه‌های اجتماعی

در صورتی شما از طریق شبکه‌های اجتماعی ترافیک دریافت می‌کنید که کاربران سایت شما از یکی از این شبکه‌ها مانند لینکدین، اینستاگرام و… وارد سایت شود.

ترافیک ارجاع

این نوع از ترافیک را می‌توان ترافیک حاصل از بک لینک‌ها دانست و در واقع ترافیکی است که کاربر از یک سایت دیگر به سایت شما وارد می‌شود.

نتایج ارگانیک در سرپ (SERP)

SERP در واقع همان صفحه نتایج موتور جستجو است. لینک‌های سایت‌های مختلف به دو روش ارگانیک یا تبلیغاتی در این صفحه نمایش داده می‌شوند. در صورتی که بخواهید سایت شما بدون هزینه تبلیغات و به صورت ارگانیک در نتایج جستجو نشان داده شود، باید آن را بر اساس دستور العمل‌های موتورهای جستجو بهینه کنید.

به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو سئو می‌گویند که دارای اصول و قواعدی است. هر موتور جستجو الگوریتم و قاعد خاص خودش را دارد. به همین دلیل است که نتایج در یاهو، بینگ یا گوگل با هم متفاوت هستند.

اهمیت جستجو ارگانیک (Organic search)

توجه داشته باشید که با قرار گرفتن در صفحه اول نتایج جستجو یا همان SERP شما می‌توانید ترافیک ارگانیک زیادی را جذب نمایید که این موضوع می‌تواند احتمال فروش بیشتر و درآمد بیشتر را برای شما به همراه داشته باشد. به همین دلیل است که سئو و نتایج ارگانیک باید برای صاحبین کسب و کار اهمیت داشته باشد.

برای بررسی میزان سرچ و کلیک ارگانیک سایتتان، ابزارهای مختلفی وجود دارد که از اصلی‌ترین و معتبرترین آن‌ها، می‌توان به گوگل سرچ کنسول اشاره کرد. در صورتی که شما آشنایی با گوگل سرچ کنسول و بخش های مختلف آن داشته باشید، می‌توانید به راحتی آمار جستجو ارگانیک سایتتان را بدست آورده و با ایجاد تغییرات و بررسی نتایج، تلاش کنید تا آن را افزایش دهید.

عوامل موثر در Organic search

در ادامه مهم‌ترین عواملی را که موجب می‌شود یک وب سایت در صفحه نتایج جستجو قرار بگیرد بررسی خواهیم کرد:

  • داشتن محتوای مناسب و باکیفیت
  • به کار بردن عکس و فیلم‌های مفید و جذاب
  • بهینه بودن سایت برای موبایل
  • داشتن گواهی نامه SSL(آشنایی با تفاوت‌های ssl رایگان و پولی را در این مقاله بخوانید)
  • داشتن بک لینک‌های با کیفیت از سایر سایت‌ها
  • داشتن سرعت مناسب و رعایت سایر اصول فنی مهم در سئو
  • و غیره.

نحوه افزایش Organic search با جستجوی ارگانیک

نحوه افزایش Organic search با جستجوی ارگانیک

همانطور که بیان کردیم، عوامل زیادی در بهبود جایگاه شما در موتورهای جستجو و افزایش جستجوی ارگانیک سایتتان اهمیت دارد. اما اگر بخواهیم جزئیات بیشتری در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم، باید بگوییم که داشتن یک محتوای اصولی از مهم‌ترین مواردی است که موجب افزایش جستجوی ارگانیک سایت شما خواهد شد.

در اولین قدم باید بتوانید بازار هدف خود را به خوبی بشناسید و بدانید مخاطبان شما به چه صورت قرار است به سایت شما دسترسی پیدا کنند. از این طریق شما می‌توانید بهترین کلمه کلیدی را برای سایت خود بیابید.

پس از اینکه کلمه کلیدی مناسب را شناسایی کردید، باید بتوانید محتوایی بنویسید که هم کاربر پسند باشد و مشکل کاربر را برطرف کند و هم بر اساس الگوریتم‌های موتور جستجو مد نظر شما بهینه شده باشد.

قدم بعدی این است که بتوانید عنوانی جذاب برای محتوای خود بیابید. فرض کنید شما سایت بهینه داشته باشید و رتبه 1-5 نتایج جستجو را نیز دریافت کرده‌اید، اما عنوانی که در SERP نمایش داده می‌شود به اندازه کافی جذاب نباشد. به این صورت شما کلیک دریافت نخواهید کرد و به تبع آن ارگانیک سرچ شما نیز افزایشی نخواهد داشت.

از طرفی به غیر از محتوای مناسب، لازم است تا سایت شما برای کاربرانی که از طریق موبایل می‌خواهند وارد شوند نیز بهینه باشد. زیرا امروزه بیشتر جستجوها از طریق موبایل انجام می‌شود و شما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید.

نکته دیگری که رعایت آن موجب افزایش ارگانیک سرچ شما خواهد شد، سرعت وب سایتتان است. یکی از مهم‌ترین مواردی که هم برای موتورهای جتسجو و هم برای کاربران اهمیت زیادی دارد، سرعت بالای سایت(آشنایی با ابزارهای تست سرعت سایت) است.

این‌ها تنها برخی از مواردی هستند که رعایت آن‌ها موجب افزایش جستجو ارگانیک می‌شود. اما برای اینکه از داشتن جایگاه مناسب در SERP و ارگانیک سرچ بالا برخوردار شوید، باید از یک آژانس دیجیتال مارکتینگ یا متخصص سئو کمک بگیرید.

نحوه مشاهده و بررسی جستجو ارگانیک (Organic search)

همانطور که بررسی کردیم، ترافیک ورودی به سایت شما می‌تواند از منابع متفاوتی وارد سایت شود. اما در صورتی که بخواهید به صورت انحصاری جستجوی ارگانیک سایتتان را مانیتور کنید، می‌توانید از ابزار آنالیتیکس کمک بگیرید.

بیشتر بخوانید: راهنمای نصب گوگل آنالیتیکس

کافی است پس از نصب این ابزار و اتصال آن به وب سایتتان، به قسمت Acquisition رفته و سپس وارد بخش channels شوید. در قدم بعد باید list default channel grouping را انتخاب نموده و organic search را مشاهده نمایید.

در این بخش می‌توانید تعداد ترافیک ارگانیک سایت خود را مشاهده نمایید. همچنین از طریق آنالیتیکس می‌توانید بررسی کنید که بیشترین ترافیک سایت شما از چه راهی وارد می‌شوند و با آنالیز این اطلاعات سعی در افزایش جستجوی ارگانیک سایت خود نمایید.

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم