دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

گوگل سرپ (Google SERP) چیست؟

سرپ گوگل

گوگل سرپ (Google SERP) مخفف عبارت Search Engine Result Page به معنای صفحه نتایج موتور جستجوگر گوگل است. این صفحه درواقع همان صفحه‌ای است که وقتی یک عبارت را در گوگل سرچ می‌کنید به شما نمایش داده می‌شود.

از آنجا که گوگل همیشه سعی بر جلب رضایت کاربران داشته و در تلاش است تا بهترین نتایج برای جستجوی عبارت‌های مختلف را در اختیار آن‌ها قرار دهد، قرار گرفتن در این صفحه همواره جزو اولویت‌های وبسایت‌ها بوده و در جهت رسیدن به این صفحه تلاش خود را انجام می‌دهند. در این میان برای گرفتن جایگاه بهتر باید در انتخاب بهترین آژانس دیجیتال مارکتینگ در مشهد به منظور دریافت خدمات سئو دقت عمل بخرج دهید.

روند تکامل Google SERP

از زمانی که گوگل به صورت تخصصی شروع به فعالیت کرده است، تغییرات زیادی را در Google SERP به وجود آورده است که در این بخش می‌توانید روند تکامل آن را مطالعه کنید. حدود سال 1998 صفحات نتایج جستجو پیچیدگی خاصی نداشت و خیلی ساده نتایج را نمایش می‌داد ولی از زمانی که AdWords در سال 2000 ارائه شد، این سادگی از بین رفت.

شاید در ابتدا این تبلیغات فقط برای 350 تبلیغ کننده مجاز بود ولی در حال حاضر این موضوع نقض شده و تمامی افراد می‌توانند تبلیغات خود را ثبت کرده و AdWords یکی از بخش‌های اصلی در Google SERP شده است. اگر بخواهیم به صورت کامل روند تغییر را در Google SERP به شما معرفی کنیم می‌توانیم از همین تبلیغات شروع کنیم که در سال 2000 به Google SERP اضافه شد.

یک سال بعد از آن یعنی در سال 2001 قابلیت سرچ تصاویر به گوگل اضافه شد و در سال 2005 بود که بخشی مرتبط با یوتیوب نیز در Google SERP آورده شد. در این بخش ویدئوها به صورت آنلاین قابلیت پخش دارند و بدون ورود به اپ یوتیوب می‌توانید آن‌ها را مشاهده نمایید.

در سال 2007 Universal Search نیز به Google SERP اضافه شد. در این آپدیت تصاویر، ویدئوها، اخبار، Local Packها، جستجوی‌های مرتبط و … در صفحه اصلی جستجو به کاربر نمایش داده شده و او می‌تواند بهترین گزینه را انتخاب نماید.

نهایا در سال 2012 گوگل از Knowledge Graph رونمایی کرد. در این آپدیت، اطلاعات موضوعات محبوب و نتایج پرطرفدار کاربران نیز جمع آوری می‌شود و در سال 2016 نیز تبلیغاتی در سمت راست نتایج نمایش داده شد که بعد از بررسی بیشتر، گوگل تصمیم گرفت آن را حذف کند.

در حال حاضر نیز گوگل پروژه دیگری با نام Zero-Click یا نتایج صفر کلیک در دست دارد و تلاش می‌کند تا به تنهایی به عنوان یک سایت عمل کند. در این روش گوگل تلاش می‌کند تا کاربران بعد از سرچ هیچ کلیک دیگری برای دریافت اطلاعات نکرده و پاسخ خود را در همان Google SERP دریافت کنند.

گوگل سرپ

معرفی چینش Google SERP

زمان زیادی از این موضوع می‌گذرد که گوگل هیچ چینش استانداردی برای Google SERP ارائه نداده و این چینش طبق جستجوی کاربر تنظیم می‌شود. گوگل دارای ربات‌های هوشمندی است که بعد از جستجوی شما، عبارت را مورد بررسی قرار داده و تصمیم می‌گیرند که کدام قسمت آن اهمیت بیشتری داشته و طبق آن Google SERP را برای شما می‌چینند.

به همین دلیل است که شما باید انتظار دیدن قسمت‌های مختلفی مانند سوالات و پاسخ‌های برجسته، توییت‌ها، لینک‌های محلی و … را در Google SERP داشته باشید. همانطور که در بخش قبلی به پیشرفت‌های گوگل اشاره کردیم، Google SERP پر شده از قسمت‌های مختلفی که گوگل برای دسترسی آسان شما طراحی کرده است.

بخش‌های مختلف گوگل سرپ چیست؟

صفحه نتایج گوگل یا همان Google SERP از چند بخش مجزا تشکیل شده است که در ادامه به هریک به‌صورت خلاصه خواهیم پرداخت.

Adwords

وقتی بسیاری از عبارت‌های با سرچ بالا را در گوگل جستجو می‌کنیم، چند لینک ابتدایی صفحه گوگل سرپ را گوگل ادوردز یا همان تبلیغات گوگلی تشکیل می‌دهند. این تبلیغات با یک باکس کوچک در کنار آن‌ها که کلمه ad در آن دیده می‌شود قابل تشخیص هستند و شامل سایت‌هایی می‌شوند که از تبلیغات گوگل برای معرفی کسب‌و‌کار خود در آن زمینه خاص بهره می‌برند.

Organic Results

پس از چند سطر اول که شامل تبلیغات گوگلی بود، در ادامه ۱۰ نتیجه برتر گوگل در زمینه عبارت مورد جستجوی ما قابل مشاهده خواهند بود. این نتایج شامل برترین وبسایت‌هایی است که با استفاده از سئو در رتبه‌بندی صفحه اول گوگل قرار گرفته‌اند و عموما محتواهایی باکیفیت و کاربر پسند دارند.

البته قرار گرفتن سایت‌ها در نتایج برتر، صرفا محدود به کیفیت محتوای آن‌ها نیست و عوامل دیگری نظیر تعداد و کیفیت بک‌لینک‌های آن سایت و بهره‌مندی از خدمات بهترین طراحی سایت در مشهد به جهت داشتن دسترسی راحت کاربران به بخش‌های مختلف سایت و سرعت بهینه آن نیز در این رتبه‌بندی دخیل هستند.

Rich snippets

گاهی نتایج خروجی گوگل شامل اسنیپت‌هایی می‌شوند که به‌صورت امتیازدهی ستاره‌دار و یا تصاویر مرتبط به جستجوی ما در زیر لینک خروجی است.

FAQ

در بسیاری از موارد خصوصا در جستجوی عبارت‌های انگلیسی، بعد از تبلیغات گوگلی یک سری سوالات پرتکرار برای کاربر نشان داده می‌‌شود که با کلیک بر روی آن می‌تواند پاسخ سوال خود را بدون ورود به سایت موردنظر در همین صفحه گوگل سرپ مشاهده کند. این سوالات معمولا از مقالات وبسایت‌ها توسط خود گوگل استخراج می‌شوند.

Others

بسته به تشخیص گوگل و نوع عبارت مورد جستجو، گوگل سرپ می‌تواند شامل نشان دادن امتیازبندی، نمودارهای مختلف، لینک‌های داخلی یک وبسایت، نقشه، ویدیو و… باشد.

آشنایی با پنل دانش (Knowledge panel)

در قسمتی که در رابطه با روند تکامل Google SERP توضیح دادیم به سرچ صفر کلیک نیز اشاره کردیم. پنل دانش دقیقا همان قسمتی است که پاسخ سوال شما در آن قرار گرفته است. برای مثال اگر نام یک شخص معروف یا یک واقعه تاریخی را جستجو کنید، می‌توانید اطلاعاتی را به صورت مستقیم در پنل دانش گوگل مشاهده نمایید و دیگر نیازی نیست که یکی از سایت‌ها را انتخاب کرده و وارد آن شوید تا به پاسخ درستی دست پیدا کنید.

گوگل این روش را برای این انتخاب کرده است که کاربر راحتی بیشتری داشته باشد و تمامی این‌ها به درجه اهمیت کاربر برای گوگل برمی‌گردد. این موتور جستجوی بزرگ و قدرتمند، کاربران را در صدر توجه قرار داده و هرکاری انجام می‌دهد که آن‌ها بتوانند به چیزی که می‌خواهند به راحتی دست پیدا کنند.

یکی از منابعی که گوگل از آن برای پنل دانش استفاده می‌کند، ویکی پدیا است. همانطور که می‌دانید کاربران نیز می‌توانند مطالب این سایت را ویرایش کنند و به همین دلیل است که معتبر بوده و گوگل به صحت اطلاعات آن اعتماد دارد.

البته تنها سایتی که از آن برای پنل دانش استفاده می‌شود، ویکی پدیا نبوده و گوگل اطلاعات مورد نیاز خود را از سایت‌های دیگر نیز جمع آوری می‌کند.

پاسخ‌های برجسته (Featured Snippets)

پاسخ‌های برجسته یکی دیگر از بخش‌هایی هستند که شما در گوگل زیاد مشاهده می‌کند. پنل دانش یکی از همین انواع پاسخ‌های برجسته هستند. در قسمت پاسخ‌های برجسته، اطلاعاتی هستند که در بالاترین قسمت Google SERP نمایش داده می‌شوند و برای کسب اطلاعات بیشتر، لینکی به یک یا چند سایت می‌دهند. معمولا پاسخ‌های برجسته حکم جایگاه صفر را در Google SERP داشته و تهدیدی برای جایگاه سایت‌های دیگر محسوب نمی‌شوند.

همانطور که گفتیم، به صورت معمول پنل دانش در Google SERP به سایت‌های بسیار معتبر مانند ویکی پدیا وابسته است و به همین دلیل انواع دیگر پاسخ‌های برجسته از اطلاعات سایت‌های دیگر استفاده می‌کنند ولی این سایت‌ها باید اطلاعات معتبر، دسته بندی‌شده و قابل اطمینان داشته باشند.

این نکته را نیز باید اضافه کنیم که هر نوع محتوایی مانند مقالات آموزشی، مقالات علمی و … می‌توانند در این قسمت قرار بگیرند.

google serp

اهمیت گوگل سرپ برای سئو و امکان قرار گرفتن در این نتایج

واضح است که اگر یک وبسایت در نتایج اولیه گوگل قرار بگیرد، امکان و پتانسیل دریافت بازدیدکننده از گوگل برای آن به‌مراتب افزایش خواهد یافت. اما چطور می‌شود که وبسایت ما به این صفحه راه پیدا کند؟ درواقع در این زمینه کاری از دست ما ساخته نیست و انتخاب این نتایج (به جز در موارد تبلیغات گوگلی) به‌عهده گوگل است.

اما باتوجه به اینکه گوگل همواره سعی در نشان دادن بهترین نتایج جستجو به کاربران خود دارد، می‌توان گفت که راه ورود به این صفحه، بهبود کیفیت محتوای وبسایت از طریق بهینه سازی سایت در مشهد با توجه به فاکتورهای مهم رتبه بندی گوگل خواهد بود.

جمع‌بندی

گوگل سرپ Google SERP درواقع چینش صفحه نتایج جستجو توسط گوگل است که براساس فاکتورهای مختلفی توسط این شرکت انجام می‌پذیرد. اگر به‌دنبال نتایج سریع هستید، تبلیغات گوگلی بهترین راه برای شما خواهد بود. چراکه در بهترین قسمت از صفحه سرپ نمایش داده می‌شود.

در غیر اینصورت بهتر است روی محتوای سایت خود کار کنید و بهینه‌سازی محتوا در کلمات با سرچ کمتر را جدی بگیرید. درپایان نظرات ارزشمند خود را از طریق بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

منبع

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم