دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

گوگل چگونه محتوای بی کیفیت را تشخیص می دهد؟

گوگل چگونه محتوای بی کیفیت را تشخیص می دهد؟

کیفیت محتوا یکی از مهم ترین مسائلی است که گوگل در فرآیند جستجو و رتبه ‌بندی صفحات وب با آن مواجه است. همانطور که می دانید گوگل به دنبال ارائه بهترین و مرتبط‌ ترین نتایج برای کاربران خود می باشد و به همین دلیل است که تلاش می‌ کند محتوای بی کیفیت را از نتایج جستجو حذف کند.

بنابراین با توجه به اینکه گوگل به دنبال ارائه بهترین نتایج برای کاربران خود است، بررسی روش ‌هایی که برای تشخیص محتوای بی کیفیت استفاده می ‌کند، می‌ تواند به وبمستران و صاحبان سایت‌ ها کمک کند تا محتوای بهتری را ارائه دهند و در نتیجه، رتبه‌ بهتری در نتایج جستجوی گوگل داشته باشند.

آژانس دیجتال مارکتینگ پارس وب با درک اهمیت بسیار بالای محتوا، علاوه بر ارائه خدمات مربوط به سئو سایت در مشهد، خدمات تولید محتوای یونیک و ارزشمند را نیز به مشتریان خود ارائه می کند.

ما در این مقاله به بررسی روش ‌هایی که گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت استفاده می‌ کند، خواهیم پرداخت. تا انتها با ما همراه باشید.

معیارهای گوگل برای تشخیص کیفیت محتوا چیست؟

گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت از محتوای با کیفیت، یک سری معیارها را مورد بررسی قرار می دهد که یکی از مهم ترین آن ها یونیک بودن محتواست. محتوای کپی، دشمن گوگل است! بنابراین اگر می خواهید در نتایج گوگل، رتبه قابل قبولی کسب کنید به هیچ عنوان محتوای کپی برداری شده از سایت های دیگر در سایت خود بارگذاری نکنید.

محتوای با کیفیت از نظر گوگل، محتوای غیر تکراری است که ارزش بالایی برای کاربران دارد. خوشبختانه ابزارهایی برای تشخیص محتوا کپی وجود دارد که می توانید با استفاده از آن ها از یونیک بودن محتوای مورد نظر، اطمینان حاصل کنید.

دیگر معیار گوگل، جهت تشخیص محتوای بی کیفیت، لینک های داخلی و خارجی هستند. گوگل برای محتواهایی که لینک های زیاد و البته اصولی، دریافت می کنند، اهمیت بسیار زیادی قائل است. بنابراین هم کیفیت و هم کمیت لینک های ورودی به یک محتوا، حائز اهمیت هستند.

اهمیت کیفیت و کمیت لینک های ورودی به یک محتوا

گوگل همچنین به میزان استفاده از کلمه کلیدی در داخل محتوا نیز توجه ویژه دارد و محتواهایی که کلمه کلیدی بیش از حد در آن ها به کار رفته را جزء محتواهای بی کیفیت قرار می دهد. تا چندین سال قبل که سئو، دانش چندان شناخته شده ای نبود و الگوریتم های گوگل هم خیلی پیشرفته و هوشمند نبودند، افراد با استفاده بیش از حد و بدون حفظ معنا و مفهوم محتوا، سعی در کسب رتبه بالا در نتایج موتور جستجو گوگل داشتند که البته موفقیت آمیز هم بود، اما امروزه الگوریتم های گوگل، بیش از پیش به معنا و مفهوم محتواها توجه داشته و هرگز جایگاه قابل قبولی به محتواهای نامفهوم و غیرکاربردی، اختصاص نخواهند داد.

معیار دیگر گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت، بازخورد کاربران است. بدیهی است که هر چه یک محتوا، بازخوردهای مثبت بیشتری بگیرد، به این معناست که توانسته رضایت کاربران را جلب کرده و در نتیجه گوگل هم برای آن ارزش بالایی قائل خواهد بود. در مقابل، اگر اغلب نظرات نوشته شده در رابطه با یک محتوا، منفی باشد، گوگل آن را محتوای بی کیفیت تشخیص می دهد.

مدت زمان ماندن کاربر در یک صفحه، معیار دیگری است که گوگل از آن برای برآورد کیفیت محتواهای آن صفحه استفاده می کند؛ چرا که کاربران برای مطالعه یک محتوای مفید و ارزشمند، زمان کافی می گذارند، اما زمانی که یک محتوا، کپی و بی کیفیت باشد و همچنین پاسخگوی نیازهای کاربران نباشد، کاربران خیلی سریع از آن صفحه، خارج می شوند.

البته هر خروج سریعی از یک صفحه به منزله وجود محتوای بی کیفیت در آن صفحه، تلقی نمی شود، بلکه الگوریتم های گوگل با هوشمندی کامل، کیفیت محتوا را از مدت زمان ماندن کاربر در صفحه، تشخیص می دهند.

برای درک هر چه بهتر این معیار به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید در گوگل به دنبال یک شرکت ارائه دهنده خدمات مربوط به طراحی سایت در مشهد هستید، بنابراین این عبارت را در گوگل، سرچ کرده و بر روی سایت اول کلیک می کنید. اگر شما پس از گذشت مدت نه چندان طولانی از سایت مورد نظر، خارج شوید، 2 حالت ممکن است پیش آید:

  • بر روی سایت های دیگری که با این عبارت، نمایش داده شده اند، کلیک کنید.
  • کلا مرورگر خود را ببندید و یا اینکه موضوع دیگری را سرچ کنید.

تاثیر مدت زمان ماندن کاربر در یک صفحه بر کیفیت صفحه

در حالت اول، گوگل اینگونه برداشت می کند که شما نتوانسته اید پاسخ نیازهای خود را از طریق سایت اول، دریافت کنید. اگر این حالت توسط تعداد زیادی از کاربران، تکرار شود، گوگل، رتبه صفحه مربوط به طراحی سایت در مشهد سایت اول را کاهش خواهد داد.

دیگر معیار مهم گوگل برای سنجش کیفیت محتواها، سرعت بارگذاری آن هاست! هیچ کس دوست ندارد که پس از جستجوی یک عبارت و کیلیک بر روی یک سایت، حتی برای چند ثانیه هم معطل شود. از آنجایی که گوگل به دنبال جلب رضایت حداکثری کاربران است، بنابراین محتواهای صفحات با سرعت بارگذاری کم را بی کیفیت شمرده و رتبه آن ها را کاهش خواهد داد.

غلط املایی، معیار دیگر گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت است؛ بنابراین در نوشتن محتواهای سایت خود نهایت دقت را به خرج دهید که هیچ گونه غلط املایی نداشته باشید.

بیشتر بخوانید» در همین راستا پیشنهاد می کنیم مقاله “آیا غلط املایی در محتوا روی سئو سایت تاثیر منفی دارد؟” را نیز مطالعه کنید. 

علاوه بر تمامی موارد ذکر شده، متن جایگزین تصاویر مورد استفاده در بین محتوای متنی نیز جزء معیارهای سنجش کیفیت محتوا به شمار می رود. یک محتوای با کیفیت باید حتما علاوه بر متن، حاوی تصویر نیز باشد که هر یک از این تصاویر باید تگ Alt مرتبط داشته باشند.

ما چگونه محتوای بی کیفیت را تشخیص دهیم؟

مواردی که تا به اینجا معرفی شدند، معیارهای گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت بودند. اما مدیران سایت و یا کارشناسان سئو هم می توانند با بررسی و رفتار کاربران سایت، کیفیت محتوا را تشخیص دهند.

یکی از اصلی ترین رفتارهای کاربران که تعیین کننده کیفیت محتواهای یک سایت است، ورود کاربر از صفحه ای به صفحه دیگر سایت می باشد. بدیهی است که اگر محتوای یک صفحه از سایت شما برای کاربر، راضی کننده نباشد، کاربر به سرعت از سایت شما خارج خواهد شد، اما اگر محتوای صفحه، کاربرپسند باشد، شانس بازدید دیگر صفحات سایتتان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

البته این تنها معیار تشخیص کیفیت محتوا توسط مدیران سایت و کارشناسان سئو نیست، بلکه این افراد از طریق آنالیز کیفیت و کمیت لینک های خارجی نیز می توانند کیفیت محتواها را مورد بررسی قرار دهند.

پس از تشخیص محتوای بی کیفیت چه کنیم؟!

یک محتوای بی کیفیت نه تنها نظر گوگل، بلکه نظر کاربر را نیز جلب نخواهد کرد؛ چرا که هدف اصلی گوگل، جلب رضایت کاربران است و بنابراین تمامی معیارهای مورد نظر گوگل برای جلب رضایت کاربران در نظر گرفته شده است. اگر یک محتوا از نظر گوگل، بی کیفیت تلقی شود، بدان معنا است که برای کاربران هم مفید واقع نخواهد شد.

همانطور که در بخش های قبلی مقاله هم به آن اشاره کردیم یکی از مهم ترین معیارهای گوگل برای تشخیص بی کیفیت بودن محتوا، کپی و تکراری بودن آن است. هیچ کاربری دوست ندارد که در دو سایت مختلف با یک محتوای تکراری، مواجه شود.

بنابراین بهترین برخورد و راهکار مواجهه با محتواهای بی کیفیت وبسایت، این است که آن ها را حذف کنید. پیشنهاد می کنیم اگر تعداد محتواهای بی کیفیت منتشر شده در وبسایتتان، زیاد است، به یکباره تمامی آن ها را حذف نکنید؛ بلکه آن ها را دسته بندی کرده و دسته های مختلف را در بازه های زمانی مختلف حذف کنید.

بعد از حذف هر دسته از محتواهای بی کیفیت نیز، رتبه و میزان ترافیک سایت خود را مورد بررسی قرار دهید. اگر تنها مشکل موجود در وبسایت شما، وجود محتواهای بی کیفیت باشد، پس از حذف آن ها، شاهد ارتقا رتبه سایت خود خواهید بود؛ در غیر این صورت باید به دنبال دیگر مشکلات موجود در سایت خود بوده و آن ها را هر چه سریع تر رفع کنید تا صفحات سایتتان بتوانند رتبه بالایی را در نتایج گوگل کسب کنند.

نتیجه گیری بررسی نحوه تشخیص محتوای بی کیفیت توسط گوگل!

طبق آنچه که در این مقاله آموختیم گوگل برای تشخیص محتوای بی کیفیت، معیارهای مختلفی از غلط املایی گرفته تا سرعت لود صفحه و … را مورد بررسی قرار می دهد. به طور کلی محتوای بی کیفیت، محتوایی است که تکراری، بدون لینک ورودی، دارای غلط املایی، دارای نظرات منفی بسیار و با سرعت لود کم باشد.

در آخر شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از تاثیر هر یک از معیارهای فوق در کیفیت محتوای خود و تغییر رتبه آن در نتایج گوگل را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم