دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

آشنایی با وب سایت داینامیک و استاتیک

وب سایت داینامیک و استاتیک

استفاده از خدماتی خاص به منظور ورود به دنیای دیجیتال امری است که دیر یا زود سراغ تمامی کسب وکارهای سنتی خواهد رفت. داشتن یک وب سایت بروز به یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت کسب وکارها در زمان حال شده و روز به روز گسترده‌تر و وابسته‌تر از قبل می‌شود. شهر مشهد و کسب وکارهای فعال در این شهر هم از این موضوع مستثنی نبوده و همه روزه شاهد افزایش درخواست‌های مدیرانی هستیم که با هدف حرکت در جهت رودخانه پیشرفت، خدمات طراحی وب سایت در مشهد را انتخاب و کسب خود را وارد فضای وب می‌کنند.

این بهترین راه کاری است که با هزینه کمتر به شما کمک می‌کند تا کاربران بیشتری را جذب کرده و آن‌ها را به مشتری تبدیل کنید. باید بدانید در حال حاضر تعداد زیادی از افراد وجود دارند که ساعت‌ها از زمان خود را در اینترنت بوده و از مزایای آن استفاده می‌کنند. یکی از فعالیت‌های این افراد این است که خریدهای خود را از طریق سایت‌های فروشگاهی مختلف انجام داده و به جای مراجعه به بازار، از دیدن سایت‌ها با محصولات متنوع لذت می‌برند.

برای اینکه بخواهید بهترین سایت را داشته باشید باید حتما با انواع آن آشنا باشید تا بتوانید بر اساس کاربری که نیاز دارید، یکی از این موارد را انتخاب نمایید. سایت‌ها به صورت کلی به دو دسته سایت داینامیک و سایت استاتیک تقسیم بندی می‌شوند و ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با این سایت‌ها آشنا نماییم.

اهمیت آشنایی با سایت استاتیک و داینامیک

اگر شما تصمیم بگیرید تا سایتی را برای کسب و کار خود طراحی نمایید، با دو گزینه سایت استاتیک و داینامیک رو به رو خواهید شد. اگر با جزئیات این دو نوع از سایت آشنایی نداشته و دقیقا کاربرد هر کدام را ندانید، نمی‌توانید انتخاب درستی داشته باشید.

باید با کاربردها، تفاوت و مزایا و معایب سایت‌های استاتیکی و داینامیکی آشنا شوید تا با توجه به کاربری که نیاز دارید، بهترین گزینه را انتخاب نمایید. به این صورت اطمینان پیدا می‌کنید که برندی مجازی بی نقص را خواهید ساخت.

معرفی وب سایت‌های داینامیک و استاتیک

شما در سطح اینترنت می‌توانید تعداد زیادی سایت به صورت استاتیک و داینامیک مشاهده کنید و مطمئن باشید که هر کدام از آن‌ها با توجه به کاربری که مدیر سایت به آن نیاز دارد، به راحتی او را به هدف خود خواهند رساند.

در گذشته بیشتر سایت‌ها به صورت استاتیک طراحی شده و هر گونه تغییری در آن باعث زحمت زیادی بود. البته ماهیت سایت استاتیک باید به صورتی باشد که نیازی به هیچ تغییری نداشته باشد. در حال حاضر نیز از این نوع سایت استفاده می‌شود ولی فقط برای کاربردهای محدود.

در مقابل سایت‌های پویا یا داینامیک وجود دارند که کاربرد خیلی بیشتری داشته و توانستند سطح زیادی از نیازهای کسب و کارها را پوشش دهند. شما با داشتن سایت داینامیک می‌توانید هر تغییری را به راحتی در سایت خود انجام دهید و هیچ مشکلی نداشته باشید.

موضوعی که وجود دارد این است که دقیقا برای چه نوع سایتی باید از چه روشی استفاده کرد. یعنی تنها چیزی که باید به آن توجه کنید امکانات مورد نیاز سایت بوده و باید با توجه به آن میان سایت داینامیک و استاتیک انتخاب کنید.

برای مثال زمانی که اقدام به طراحی یک سایت فروشگاهی در شهر مشهد می‌کنید باید بدانید که نمی‌توان از سایت استاتیک استفاده کرد چرا که محصولات شما به صورت مدام آپدیت و به روز شده و قیمت‌ها یا مشخصات آن‌ها تغییر کنند. یا حتی ممکن است در مواقعی بخواهید محصول جدیدی بارگذاری کرده یا محصول قدیمی را حذف نمایید. در این صورت سایت استاتیک سختی خیلی زیادی برای شما داشته و اصلا طراحی چنین سایتی به این حالت ممکن نیست.

البته ممکن است در شرایطی و برای برخی از سایت‌ها از هر دوی این روش‌ها استفاده کرد. به این صورت که برخی صفحات که اهمیت پایین‌تری داشته و نیاز به تغییر ندارند را به صورت استاتیک طراحی نمایند.

در مقابل پزشکی را در نظر بگیرید که تنها چیزی که از سایت خود می‌خواهد معرفی خود و بیان آدرس و راه‌های ارتباطی با خود می‌باشد. این سایت توانایی این را دارد که به صورت استاتیک طراحی شود چرا که هیچ چیزی برای تغییر نخواهد داشت.

در ادامه به صورت دقیق شما را با سایت داینامیک و استاتیک آشنا می‌کنیم تا بتوانید متوجه این کاربری‌ها و مثال‌هایی که زدیم شوید.

سایت استاتیک چیست؟

سایت استاتیک چیست؟

معنی کلمه استاتیک به معنی ثابت می‌باشد و با توجه به آن شاید بتوانید چگونگی سایت‌های استاتیک را تشخیص دهید. اگر بخواهیم به زبان ساده در رابطه با این دسته توضیح دهیم باید بگوییم که سایت استاتیک سایتی است که کاملا ثابت بوده و بعد از طراحی هیچ گونه تغییری در آن به وجود نمی‌آید.

در سایت‌های استاتیک عملا هیچ دیتابیس یا پایگاه داده‌ای وجود ندارد که بخواهید اطلاعاتی را در آن ذخیره کرده و بعدها آن‌ها را به روز نمایید. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که پس اطلاعات نمایش داده شده در چه فضایی ذخیره شده‌اند؟

در جواب به این سوال باید به شما بگوییم که سایت‌های استاتیک فقط از کدهای html و css تشکیل شده‌اند و تمامی متن‌ها، عکس‌ها و لینک‌ها به صورت دستی در میان همین کدها قرار گرفته و نیازی به کدهای بک اند ندارند.

در بسیاری از موارد استفاده از سایت استاتیک خیلی راحت‌تر بوده و دردسر کمتری دارد. برای مثال شما دنبال فرد خاصی هستید و با جستجوی نام او به سایتی تک صفحه‌ای و بسیار ساده خواهید رسید که به صورت استاتیک طراحی شده است. شما به اطلاعات بیشتر از چیزی که در سایت وجود دارد نیازی ندارید و دقیقا چیزی که می‌خواستید را پیدا کردید. بسیاری از سایت‌های معرفی شخصی به صورت استاتیک و یک بار برای همیشه طراحی خواهند شد.

سایت دینامیک چیست؟

سایت دینامیک چیست؟

سایت‌های داینامیک که بخش گسترده‌ای از اینترنت را درگیر کرده و همیشه پیشنهاد آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ در مشهد می‌باشند، دقیقا نقطه مقابل سایت استاتیک می‌باشند. شاید بتوان این سایت‌ها را آپدیت سایت استاتیک در نظر گرفت ولی در بیشتر مواقع این دو را کاملا از هم جدا می‌کنند.

سایت داینامیک دارای دیتابیس بوده و با استفاده از کدهای بک اند، این امکان را به وجود می‌آورد که شما بتوانید هر تغییری را هر زمان که خواستید در آن به وجود آورید. سایت‌هایی که با وردپرس طراحی می‌شوند همگی پویا یا داینامیک هستند و به بهترین شکل ممکن برای بسیاری از کاربردها مفید هستند.

تمامی فروشگاه‌های اینترنتی به صورت پویا طراحی می‌شوند چرا که دائما نیاز به تغییر دارند. در حالت کلی در حال حاضر برای بیشتر سایت‌ها از حالت پویا یا داینامیک استفاده می‌شود و گستردگی خیلی بیشتری دارند.

تفاوت سایت استاتیک و داینامیک

تا اینجا مفهوم سایت‌های داینامیک و استاتیک را بیان کردیم. تفاوت اصلی این دو نوع از سایت این است که وب سایت‌های داینامیک به صورت پویا طراحی شده و شما هر زمانی که بخواهید با کمترین زحمت می‌توانید هر تغییری را در سایت ایجاد کنید ولی برای ایجاد تغییر در سایت استاتیک، زحمت بیشتری نیاز است.

همین تفاوت باعث شده تا فرق‌های دیگری نیز در این میان به وجود بیاید. باید این را بدانید که شاید هزینه طراحی سایت استاتیکی کمتر از سایت داینامیکی باشد ولی هزینه نگه داری و پشتیبانی سایت‌های استاتیکی بیشتر از سایت‌های داینامیکی است چرا که همانطور که در ابتدا بیان کردیم، ایجاد این تغییرات در این نوع سایت سخت است.

با توجه به این سختی در تغییر سایت‌های استاتیکی، عملا به روز رسانی محتوا و صفحات در این سایت‌ها غیر ممکن بوده و این برای سئو سایت بسیار بد است. به همین دلیل است که در حالت کلی سئو سایت استاتیکی کاری نسبتا سخت است.

شما برای اینکه بتوانید سئوی خوبی داشته باشید باید به گوگل پویایی و به روز بودن خود را نشان دهید. این دقیقا چیزی است که در سایت‌های استاتیکی ممکن نیست.

سایت‌های داینامیکی دارای پنل‌‎های مشخصی برای مدیریت هستند. این باعث می‌شود تا چندین کاربر بتوانند همزمان روی سایت کار نموده و هیچ مشکلی در سایت به وجود نیاید. اگر کار طراحی سایت خود را به یک شرکت بسپارید، طبیعتا باید چنین امکانی را داشته باشند تا اعضای شرکت در کنار یکدیگر بتوانند به فعالیت بپردازند.

مزایا و معایب سایت داینامیک و استاتیک

مزایا و معایب سایت استاتیک و داینامیک

شما در حال حاضر با تمامی مفاهیم در رابطه با سایت استاتیک و داینامیک آشنا بوده و مهم‌ترین تفاوت‌های این دو نوع سایت را می‌دانید. مزایا و معایب سایت استاتیک و داینامیک در جایی مشخص خواهد شد که شما کارایی و هدف از طراحی سایت را بدانید.

برخی از کسب و کارها تنها به سایتی نیاز دارند که فقط ویژگی‌های شرکت را معرفی نماید. آن‌ها هیچ نیازی به مطلب و محتوا نداشته و تنها از نسخه اولیه سایت بدون هیچ آپدیتی استفاده می‌کنند. به این صورت طبیعتا سایت استاتیکی برای آن‌ها مزایای بیشتری دارد چرا که هزینه کمتری پرداخت خواهند کرد.

مقابل چنین حالتی، سایتی فروشگاهی را تصور کنید که دائما در حال بارگذاری محصول می‌باشد. این سایت اگر به صورت استاتیک طراحی شود، با معایب آن رو به رو می‌شود. مدیر سایت نمی‌تواند به صورت مداوم محصولاتش را بررسی کرده و آن‌ها را آپدیت نماید. او مجبور است برای به روز نگه داشتن سایت، هزینه‌های سرسام آوری را بپردازد و این بزرگترین عیب است.

نتیجه گیری

در این مطلب شما را به صورت کامل با سایت داینامیک و استاتیک آشنا کرده و تلاش کردیم تا کاربرد هر کدام را به صورت کامل شرح دهیم تا به راحتی بتوانید برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی خود تصمیم بگیرید و با انتخاب بهترین نوع، به هدف اینترنتی خود دست پیدا نمایید.

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم