دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

آشنایی با زبان‌های برنامه نویسی کاربردی در طراحی سایت

زبان برنامه نویسی در طراحی سایت

طراحی سایت، این روزها به یکی از کسب و کارهای پردرآمد تبدیل شده است. از طرفی افراد زیادی هستند که ترجیح می‌دهند، سایت خود را روز به روز بهتر کرده و محیط کاربری مناسب‌تری برای آن طراحی کنند. برای این منظور می‌توان از انواع زبان‌های برنامه نویسی استفاده کرد. البته یادگیری هر کدام از این زبان‌ها می‌تواند مفید باشد و کاربران با انتخاب یک یا دو زبان به راحتی در زمینه طراحی سایت حرفه‌ای‌تر می‌شوند. در این مقاله با چند زبان برنامه نویسی پرکاربرد آشنا می‌شوید.

انواع زبان‌های برنامه نویسی برای طراحان سایت

طراحی سایت کاری است که نیاز به خلاقیت دارد و هر چه فرد بتوان با زبان برنامه نویسی، خلاقیت بیشتری در آن ایجاد کند، کیفیت عملکرد سایت و طراحی ظاهری آن بهتر خواهد شد. شما می‌توانید در گزینه‌های خدمات طراحی سایت در مشهد زبان‌های مختلف برنامه نویسی را مشاهده نموده و تصمیم بگیرید سایتتان را چگونه راه اندازی کنید. برخی از بهترین و پرکاربردترین انواع زبان برنامه نویسی را در ادامه شرح می‌دهیم.

پایتون

1. پایتون، ساده و کاربردی

یکی از بهترین زبان‌هایی که برای برنامه نویسی سایت این سال‌ها از آن استفاده می‌شود، زبان پایتون است. این زبان در عین حال که کاربردی است، ساده و روان نیز هست و همین عامل باعث محبوبیت هر چه بیشتر آن شده است.

زبان برنامه نویسی پایتون، از سال 1991 ارائه شد و توانست فرایند برنامه نویسی را به مراتب ساده‌تر کند. برخی از طراحان سایت معتقدند این زبان، بهترین زبانی است که برای برنامه نویسی می‌توان از آن بهره برد.

2. خصوصیات زبان برنامه نویسی پایتون

این زبان چند منظوره است و برای مواردی مانند توسعه وب‌سایت، علم دیتا و اطلاعات، نوشتن برنامه دسکتاپ و تحلیل داده می‌توان از آن استفاده کرد. بسیاری از آژانس‌های دیجیتال مارکتینگ در مشهد از این زبان برنامه نویسی استفاده می‌کنند چرا که با استفاده از آن می‌توانند برنامه‌هایی بنویسند که در سئو نیز به آن‌ها کمک کند.

یادگیری این زبان ساده است و افراد مبتدی می‌توانند از آن به نحو احسن بهره ببرند. منابع آموزشی بالای زبان پایتون هم باعث می‌شود تا افراد بتوانند به صورت خودآموز از آن استفاده کنند. زبان پایتون کتابخانه‌های زیادی دارد که امکانات زیادی را در سایت ایجاد می‌کند و با یک خط می‌توان تغییراتی جالب را انجام داد.

زبان پی اچ پی

3. Php یکی از بهترین زبان‌های برنامه نویسی

طراحان سایت، Php را هم به عنوان یکی از بهترین زبان‌ها می‌شناسند و از آن استفاده می‌کنند. این زبان اسکریپتی و متن باز، قدرت انتخاب بالایی به طراحان سایت می‌دهد تا سایت را همان گونه که می‌خواهند، با جزئیات زیاد و جذاب طراحی کنند.

مزایایی مانند یادگیری راحت، وجود منابع آموزشی زیاد، سرعت بالای اجرای کد و رایگان بودن ابزار این زبان باعث شده است تا افراد زیادی استفاده از آن را بپسندند.

ساختار این زبان به خصوص برای افرادی که زبان‌های C را قبلاً آموخته‌اند، بسیار راحت است؛ زیرا ساختاری مشابه زبان برنامه نویسی C دارد. این زبان برای پلتفرم‌های رایج و معروف مانند لینوکس، مکینتاش و ویندوز قابل اجرا است.

4. زبان برنامه نویسی سی شارپ #C

در لیست  ۵ زبان برنامه نویسی برتر دنیا، سی شارپ قرار گرفته است و می‌تواند یک گزینه عالی باشد. برای ساخت برنامه‌های متنوع بر روی سایت مانند برنامه‌های تحت وب، بازی‌های موبایل، برنامه‌های تحت ویندوز و موبایل می‌توان روی این زبان حساب کرد.

سی شارپ دارای کتابخانه‌ای بزرگ است که به این برنامه امکان داده است تا عملکرد به مراتب بهتری را نسبت به تعداد زیادی از زبان‌های دیگر داشته باشد. سی شارپ در بستر فریم‌ورک ASp.net به کار گرفته شده است و همین عامل هم سبب شده است تا جزو زبان‌های برنامه نویسی پرکاربرد باشد.

اگر این زبان را یاد بگیرید، بدون شک بازار کار بسیار خوبی پیش روی شماست و می‌توانید از آن کسب درآمد کنید. سی شارپ، قابلیت‌های زبان جاوا را هم دارد و یادگیری آن هم سریع است. در صورتی که زبان انگلیسی شما خوب باشد، می‌توانید به راحتی یادگیری فریم‌ورک‌های دیگر مانند ASp.net را هم آغاز کنید.

5. SQL یا Structerd Query Language

از دیگر زبان‌های برنامه نویسی که می‌توان به آن اشاره کرد، زبان SQL است. در طراحی سایت و برای برنامه نویسی تحت وب از این زبان کوئری ساخت یافته استفاده می‌شود. این زبان به کاربر امکان می‌دهد تا از پایگاه داده استفاده کرده و با آن کار کند. هنگامی که از این زبان استفاده می‌کنید، می‌توانید رکوردها را هم در پایگاه داده ثبت کرده، آن‌ها را حذف یا آپدیت کنید. همچنین می‌توانید اشیایی مانند جدول‌ها را هم به کمک زبان SQL ایجاد کنید.

قابلیت‌های این زبان به حدی است که عموما سایت‌های فروشگاهی را با استفاده از SQL طراحی می‌کنند و به عنوان یکی از بهترین زبان‌های برنامه نویسی برای طراحی سایت فروشگاهی در مشهد شناخته می‌شود.

6. Javascript زبان اسکریپتی مهم

احتمالاً در بین بهترین زبان‌های برنامه نویسی، نام جاوا اسکریپت را هم شنیده‌اید. Javascript یکی از زبان‌های اسکریپت‌نویسی مهمی است که در طراحی سایت به وفور از آن استفاده می‌شود. در کنار دیگر زبان‌ها مانند Html و CSS، جاوا اسکریپت به خوبی توانسته خودی نشان دهد و جزو زبان‌های پرطرفدار برای طراحی صفحات وب به شمار می‌رود.

یادگیری آسان این زبان از دیگر ویژگی‌های آن است که باعث پرطرفدار بودن آن شده است. به علاوه شی گرا بودن آن هم از اهمیت بالایی برخوردار است. زبان جاوا اسکریپت، انعطاف‌پذیری بسیار بیشتری نسبت به کدهای Html دارد و از زبان جاوا که یک زبان پرطرفدار است نیز یک قدم جلوتر و به روزتر است. از جاوا اسکریپت برای طراحی صفحه‌های واکنش‌گرای وب استفاده می‌شود.

این زبان چند وجهی، ابزاری ساده و کارآمد را برای برنامه نویسی در اختیار کاربران و طراحان سایت قرار داده است.

کدام زبان برنامه نویسی را انتخاب کنیم؟

تعدادی از انواع زبان‌های برنامه نویسی مورد بررسی قرار گرفت. البته این موارد، تنها برخی از زبان‌های موجود در این زمینه هستند. با این وجود ممکن است هنگام انتخاب زبان برای طراحی سایت و یادگیری آن، دچار سردرگمی شوید. نمی‌توان به سادگی یک زبان را از دیگر موارد بهتر دانست. هر کدام از زبان‌های برنامه نویسی دارای خصوصیات مثبت و منفی مربوط به خود هستند.

اگر می‌خواهید در این زمینه فعالیت کنید و وارد عرصه طراحی سایت شوید، بهتر است یکی از زبان‌ها را بیاموزید و به مرور زمان، دیگر زبان‌ها را هم یاد بگیرید. در این صورت، ایرادات احتمالی یک زبان را با زبان دیگر پوشش داده و بهترین طراحی سایت را انجام خواهید داد. اما در نظر داشته باشید که به هیچ وجه فردی که با استفاده از ابزارهای سایت ساز طراحی کند را به عنوان یک طراحی سایت در این حوزه نمی‌شناسند. به منظور آشنایی بیشتر با معایب استفاده از سایت سازها، مقاله ما در همین مورد را بررسی کنید.

فرانت اند چیست؟

فرانت اند چیست؟

در حالت کلی سایت به دو بخش فرانت اند و بک اند تقسیم می‌شود. زمانی که وارد سایت می‌شوید بخش‌های مختلفی در آن مشاهده می‌کنید. تصاویر، متون مختلف، المان‌ها و … همگی باید با کدنویسی طراحی شوند و به کل این قسمت‌هایی که شما می‌توانید آن‌ها را مشاهده نمایید، فرانت اند گفته می‌شود. کلمه Front به معنای جلو یا مقابل است و به بخش‌هایی از سایت که مقابل شما به عنوان کاربر قرار داشته و می‌توانید آن‌ها را مشاهده کنید، Front end گفته می‌شود.

کدهای Front end برای کاربرد غیر قابل فهم هستند ولی باعث ایجاد گرافیکی زیبا در صفحات وب سایت خواهند شد. این قسمت از سایت با کدهایHTML ، CSS و جاوا اسکریپت طراحی می‌شود.

بک اند چیست؟

همانطور که در قسمت قبلی به آن اشاره کردیم، سایت از دو بخش فرانت اند و بک اند یا back end ساخته شده است. سوالی که حالا به وجود می‌آید این است که بک اند چیست؟

سایت‌های مختلفی که در اینترنت مشاهده می‌کنید، ویژگی‌های زیادی دارند که هر کدام باید با کدنویسی ایجاد شوند. کدهایی از سایت که برای به وجود آوردن این ویژگی‌ها در سایت نوشته می‌شود همان کدهای بک اند هستند. شما به عنوان یک کاربر نمی‌توانید تاثیری از این کدها را در صفحه سایت به شکل بصری مشاهده کنید ولی می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

به همین دلیل به آن back end گفته می‌شود چرا که در بخش عقبی سایت و جایی که غیر قابل مشاهده است، قرار داشته و فقط ویژگی‌ها را تعریف می‌کنند.

برای مثال زمانی که روی یک دکمه داخل سایت کلیک می‌کنید و کاری در سایت انجام می‌شود، باید از طریق کدهای بک اند طراحی شود. این کدها از طریق سرورهای سایت به مروگر کاربر ارسال می‌شود تا بتوانند با آن کار کرده و به هدف خود دست پیدا کنند.

برای برنامه نویسی این بخش از سایت، زبان‌های مختلفی مانند php، asp.net، پایتون و … استفاده می‌شود.

معرفی زبان برنامه نویسی روبی Ruby

یکی از زبان‌های برنامه نویسی که در طراحی سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد، زبان برنامه نویسی روبی یا ruby است. این زبان برنامه نویسی برای اولین بار در سال 1990 و در ژاپن اختراع شد. اگر بخواهیم تعدادی از ویژگی‌های زبان برنامه نوسی روبی را بیان کنیم باید به شی گرا بودن، متن باز بودن، پویایی و سادگی آن اشاره کرد.

از این زبان برنامه نویسی برای کدهای بک اند سایت استفاده می‌شود و به عنوان یکی از قدرتمندترین زبان‌ها در این حوزه معرفی شده است. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که اگر شما طراح سایتی تازه کار هستید بهتر است در ابتدا سراغ روبی نروید چرا که یادگیری آن کمی دشوار است.

معرفی زبان برنامه نویس ASP.net

زبان برنامه نویس ASP.net مخفف Active Server Pages بوده و در سال 1993 توسط مایکروسافت برای اسکریپت نویسی ارائه شد. این زبان برنامه نویسی خیلی شبیه به php می‌باشد و به همین دلیل افرادی که از php استفاده می‌کنند خیلی راحت می‌توانند زبان برنامه نویس ASP.net را نیز بیاموزند.

در این زبان برنامه نویسی دستوران نهایی ترجمه شده و به کاربر نمایش داده می‌شود و او نمی‌تواند کدهای اصلی را مشاهده نماید و به همین دلیل از سرقت یا کپی برداری جلوگیری می‌نماید.

نتیجه‌گیری

برای داشتن یک سایت مناسب و کاربرپسند، باید طراحی خوبی روی آن انجام گیرد. برای طراحی سایت نیز از زبان‌هایی خاص برای برنامه نویسی استفاده می‌شود. رایج‌ترین زبان‌های مربوط به نوشتن برنامه در سایت شامل، جاوا، جاوا اسکریپت، سی شارپ، پایتون و … است. استفاده از این منابع می‌تواند به افراد فعال در زمینه طراحی سایت کمک کند تا یک وب‌سایت عالی و پرکاربرد را ایجاد کنند.

منبع

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم