دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

Meta Descrition توضیحاتی مختصر از کسب و کارشما

متا دیسکریپشن چیست

توضیحات متا به‌عنوان یکی از متا تگ‌های موثر بر سئو سایت، محتوای صفحه را به طور خلاصه برای کاربران و همچنین گوگل، توصیف می‌کند. Meta Description اگر به‌صورت اصولی نوشته شود می‌تواند منجر به افزایش نرخ کلیک شده و در نتیجه سایت را به رتبه بالایی در نتایج گوگل برساند. در واقع گوگل با توجه به فاکتورهای ریز و درشت بسیاری، سایت‌ها را رتبه‌بندی می‌کند و همین امر نیاز به استفاده از خدمات سئو سایت در مشهد را دوچندان کرده‌است؛ چرا که تسلط به تمامی پارامترها، کار چندان ساده‌ای نبوده و نیاز به دانش و تخصص دارد.

ما در ادامه این مقاله قصد داریم یکی از پارامترهای موثر بر سئو سایت یعنی توضیحات متاMeta Description را به طور جامع معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

توضیحات متا چیست؟

توضیحات متا، خلاصه‌ای از محتوای صفحه است که در پایین عنوان صفحه در نتایج موتور جستجو گوگل به نمایش گذاشته می‌شود.

در واقع زمانی که سایت شما ایندکس شده و به صفحه نتایج موتور جستجو گوگل راه پیدا می‌کند، تنها عنوان صفحه و متا دیسکریپشن، قابل مشاهده هستند و بنابراین تعداد کلیک‌های سایت تا حد زیادی به‌همین 2 فاکتور بستگی دارد.

Meta Description چه اهمیتی دارد؟

دیده شدن سایت در نتایج گوگل، زمانی خوشایند است که منجر به افزایش نرخ کلیک و همچنین کاهش نرخ پرش شود.

حال نرخ کلیک چگونه افزایش پیدا می‌کند؟

فرمول محاسبه نرخ کلیک (CTR) سایت به شرح زیر است:

نرخ کلیک= تعداد کل کلیک‌ها تقسیم بر تعداد Impression ها

با هر بار نمایش سایت در نتایج موتور جستجوگر گوگل، یکی به Impression سایت افزوده می‌شود.

نرخ کلیک سایت، زمانی افزایش پیدا می‌کند که تعداد کلیک کاربران بر صفحه دیده‌شده در نتایج گوگل زیاد باشد. طبق آنچه که در بخش قبلی مقاله بیان کردیم عنوان و توضیحات متا، 2 عامل بسیار مهم و موثر بر تعداد کلیک‌های سایت هستند.

نرخ پرش نیز به این معناست که کاربر پس از ورود به سایت بدون انجام هیچ گونه فعالیتی از آن خارج شود. یکی از راه‌های کاهش نرخ پرش این است که توضیحات متا را مرتبط با محتوای داخل آن صفحه بنویسید. البته توضیحات متا تنها یکی از دلایلی است که نرخ کیلک را کاهاش و نرخ پرش سایت را افزایش می‌دهد. اگر تا به حال تجربه‌ای در کسب و کارهای اینترنتی نداشته‌اید بهتر است این کار را به کارشناسان طراحی سایت در مشهد بسپارید. چراکه فضای مجازی مانندشمشیری دو لبه عمل می‌کند؛ شاید به چشم ساده بیاید اما در عین سوددهی می‌تواند خسارت جبران ناپذیری را هم به شما وارد کند.

نحوه نوشتن توضیحات متا به چه صورت است؟

متا دسکریپشن

 

مهم‌ترین تکنیک ها و نحوه نوشتن توضیحات متا به شرح زیر است:

استفاده از کلمه کلیدی اصلی در توضیحات متا

از آنجایی که کاربر در نگاه اول، عنوان و توضیحات متا را می‌بیند، پیشنهاد می‌کنیم حتما از کلمه کلیدی اصلی در متا استفاده کنید. با استفاده از کلمه کلیدی اصلی در توضیحات متا این اطمینان خاطر را به کاربران خود بدهید که با کلیک بر روی سایت شما به پاسخ سوالات خود خواهند رسید.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی روی لینک داده شده کلیک کرده و مقاله را تا انتها بخوانید.

نوشتن توضیحات متا مرتبط با موضوع محتوا صفحه

توجه داشته باشید که در صورت نامرتبط بودن توضیحات متا با محتوای صفحه مورد نظر، نرخ پرش سایت شما افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر آن ممکن است گرفتار پنالتی‌های گوگل شوید. بنابراین حتما هنگام نگارش توضیحات متا به ارتباط موضوعی آن با محتوای صفحه مورد نظر توجه داشته باشید.

توجه به طول توضیحات متا

همانطور که در بخش های قبلی مقاله هم بیان کردیم توضیحات متا یک توصیف مختصر از محتوای داخل صفحه است؛ بنابراین نباید آن را خیلی طولانی نوشت.

طول توضیحات متا باید حدودا بین 155 تا 160 کاراکتر باشد.

عدم استفاده از توضیحات متا تکراری برای صفحات مختلف

به‌هیچ عنوان چندین صفحه مختلف از سایت خود را با یک Meta Description یکسان توصیف نکنید؛ چرا که گوگل مخالف هر گونه محتوای کپی در سایت‌ها می‌باشد.

ایجاد CTA موثر در توضیحات متا

یکی دیگر از تکنیک‌های نوشتن توضیحات متا این است که با استفاده از CTA (Call to action) کاربر را به انجام کاری نظیر خرید کردن، فراخوانی کنید تا ترغیب به کلیک بر روی سایت شما شود.

نوشتن توضیحات متا در رنک مث

توضیحات متا در رنک مث

برای نوشتن توضیحات متا در رنک مث، صفحه مورد نظر خود را در پیشخوان وردپرس باز و به پایین صفحه، بخش مربوط به Rank Math SEO مراجعه کرده و بر روی باکس “ویرایش Snippet” کلیک کنید. اکنون صفحه‌ای برایتان باز می‌شود که از طریق آن می‌توانید عنوان، url و همچنین توضیحات متا را در بخش‌های مربوط به هر یک از آن‌ها بنویسید.

 نتیجه گیری بررسی توضیحات متا یا Meta Description!

طبق آنچه که در این مقاله آموختیم توضیحات متا دیسکریپشن یکی از متا تگ‌های بسیار مهم در سئو سایت است که با نگارش صحیح و اصولی آن می‌توان نرخ کلیک و رتبه سایت خود را افزایش داد.

در آخر شما عزیزان می توانید سوالات و یا تجربیات خود از نوشتن توضیحات متا را در بخش نظرات با ما و سایر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم