دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

آشنایی با نرخ پرش یا bounce rate و راه‌های کاهش آن در سایت

Bounce Rate یا نرخ پرش چیست؟

این روزها داشتن بازدید زیاد و ماندگاری کاربران در سایت‌ها یکی از موضوعاتی است که می‌تواند تاثیر خیلی زیادی در درآمد کسب و کارهای مختلف داشته باشد. در حالت کلی وقتی صاحبین مشاغل مختلف این را دیدند که تعداد کاربران در اینترنت به شدت افزایش پیدا کردند و مدت زمان زیادی از این فضا استفاده می‌کنند، تصمیم گرفتند تا با استفاده از خدمات طراحی سایت در مشهد وارد این فضا شده و از آن در جهت پیشرفت کارهای خود استفاده نمایند.

حالا که چنین موضوعی برای تمامی صاحبین کسب و کارهای مختلف جا افتاده است بهترین راهی که وجود دارد این است که با قوانین این فضا آشنا شده و از آن برای بهبود کار خود استفاده کنیم. یکی از نکاتی که باید شما به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید، نرخ پرش است. در این مطلب تصمیم داریم تا در رابطه با راه‌های کاهش نرخ پرش در سایت صحبت کنیم. با ما همراه باشید و با مطالعه این مطلب مطمئن شوید که کاربران شما به مشتری تبدیل خواهند شد.

درباره نرخ پرش یا Bounce Rate بیشتر بدانید

نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم در رابطه با روش‌های کاهش نرخ پرش صحبت کنیم بهتر است این موضوع را به شما معرفی کرده و اطلاعات مختصری را به شما ارائه دهیم تا بتوانیم به بحث اصلی خود برسیم.

سئو چیزی است که شما باید با رعایت نکات مختلف آن سایت خود را به بهترین رتبه در نتایج گوگل برسانید و همچنین باید مفاهیم مختلف آن را نیز بدانید. یکی از مفاهیم مهم که در خدمات سئو در مشهد نیز بیان می‌شود، نرخ پرش یا Bounce Rate می‌باشد.

تمامی سایت‌ها کاربران مختلفی دارند و هدف از ورود این کاربران به سایت این است که فعالیتی را انجام دهند. در سایت‌های فروشگاهی هدف این است که کاربر محصولی را بخرد و در سایت‌های شرکتی بهترین کار این است که اطلاعات او را دریافت کنند تا با داشتن یک راه ارتباطی بتوانند خدمات خود را برای او توضیح دهند.

حالا فرض کنید شما کاربری دارید که بعد از ورود به سایت، بدون اینکه هیچ فعالیتی انجام دهد و حتی صفحه دیگری از سایت را باز کند، از آن خارج می‌شود و این همان نرخ پرش سایت است. به زبان ساده‌تر باید گفت نرخ پرش به تعداد کاربرانی گفته می‌شود که بدون هیچ فعالیتی از سایت خارج می‌شوند.

حتما این را نیز می‌دانید که کاربر برای گوگل خیلی مهم بوده و به همین دلیل مفهومی به نام تجربه کاربری وجود دارد که به احساس کاربر از سایت شما برمی‌گردد و این خیلی طبیعی است که اگر او با چنین حالتی از سایت شما خارج شود، گوگل به این نتیجه می‌رسد که سایت شما هیچ جذابیتی برای او نداشته و تجربه کاربری منفی ایجاد کرده است و به همین دلیل این موضوع برای سئو سایت شما به هیچ عنوان خوب نبوده و باید راهی برای کاهش نرخ پرش سایت پیدا کنید.

شاید با خود بپرسید که ما از کجا باید میزان نرخ پرش سایت خود را پیدا کنیم و تعداد این کاربران را متوجه شویم؟ در سئو ابزارهای مختلفی وجود دارد که با استفاده از آن به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید و به خصوص برای این کار می‌توانید از google analytics استفاده نمایید.

بانس ریت چه فایده ای دارد؟

مهم ترین و اصلی ترین فایده و مزیت محاسبه نرخ پرش سایت، تحلیل و آنالیز میزان تعامل کاربران با وبسایت است.

با استفاده از نرخ پرش سایت می توان به اطلاعات مفیدی از قبیل موارد زیر دست پیدا کرد:

  • تعداد کاربرانی که پس از ورود به سایت، کارهای خواسته شده را انجام داده اند.
  • درصد کاربرانی که مقالات پیشنهادی را مطالعه می کنند.
  • تعداد کاربرانی که در سایت عضو می شوند.
  • تعداد کاربرانی که از محصولات مختلف در سایت بازدید می کنند.
  • تعداد کاربرای که بر روی عکس های گالری، کلیک می کنند.
  • و …

در ادامه روش‌هایی را به شما معرفی می‌کنیم که می‌توانید با استفاده از آن‌ها نرخ پرش سایت خود را کاهش دهید.

راه‌های کاهش نرخ پرش سایت

راه‌های کاهش نرخ پرش سایت

در این بخش شما را با بهترین روش‌ها برای کاهش نرخ پرش شاست آشنا خواهیم کرد:

داشتن ui و ux مناسب

اینکه کاربر بدون انجام هیچ فعالیتی از سایت شما خارج می‌شود قطعا دلیلی دارد که باید این دلیل را پیدا کرده و نسبت به رفع آن اقدام نمایید. اولین و مهم‌ترین گزینه‌ای که باید به آن توجه کنید، ui و ux سایت شماست. Ui به معنای ظاهر سایت است. شما باید به صورتی طراحی سایت خود را انجام دهید که زیبا و خوانا باشد و مخاطب بتواند متوجه آن شود.

بیشتر بخوانید: لیستی از کاربردی‌ترین سایتها برای ایده گرفتن در طراحی Ui و Ux

برای مثال سایت‌هایی وجود دارند که به فونت و نظم در محتوای خود اهمیتی نداده و همین باعث می‌شود که حتی اگر محتوای آن‌ها بسیار ارزشمند باشد، مخاطب رقبتی برای مطالعه آن پیدا نکرده و از سایت خارج شود.

Ux همان تجربه کاربری است و شما باید به این دقت کنید که مخاطب باید با سایت شما ارتباط برقرار کرده و همه چیز را به صورتی واضح مشاهده کند. برای مثال سایت شما نباید دارای بخش‌ها و صفحات پیچ در پیچ باشد تا مخاطب به راحتی بتواند به چیزی که می‌خواهد دست پیدا کند.

توجه به سرعت لود یا بارگذاری سایت

این روزها مخاطبین زمان و حوصله این را ندارند که بخواهند منتظر باز شدن سایتی با سرعت بارگذاری پایین باشند و همین باعث می‌شود که بعد از چند ثانیه که این کار طول کشید، منتظر باز شدن کامل سایت و تمامی المان‌ها نشده و آن را ببندند.

بیشتر بخوانید» در مقاله آشنایی با 5 ابزار تست سرعت سایت، به کمک این ابزارها به راحتی سرعت سایت خود را بررسی و در صورت نیاز بهینه سازی کنید.

به همین دلیل باید به این موضوع دقت ویژه‌ای داشته و تا جایی که می‌توانید سایت خود را به صورت بهینه طراحی نمایید تا در کمترین زمان ممکن به صورت کامل لود شده و در مقابل مخاطب قرار بگیرد.

طراحی سایت به صورت موبایل فرندلی

طراحی سایت به صورت موبایل فرندلی

تعداد مخاطبینی که استفاده از گوشی تلفن همراه هوشمند را برای مراجعه به سایت‌های مختلف ترجیح می‌دهند کم نبوده و به همین دلیل سایت شما باید به صورتی باشد که در این دیوایس‌ها نیز به خوبی مشاهده شده و طراحی مناسبی داشته باشد.

به این فکر کنید که صفحات گوشی تلفن همراه کوچک بوده و اگر سایت شما به صورتی که در سیستم نمایش داده می‌شود در گوشی نیز نمایش داده شود، قطعا واضح و خوانا نبوده و تمامی المان‌ها بسیار کوچک بوده و مخاطب برای دیدن هر کدام باید زوم نماید. به همین دلیل اگر کاربر چنین حالتی را ببیند از سایت خارج شده و نرخ پرش را افزایش می‌دهد.

طراحی سایت به صورت موبایل فرندلی به این معناست که سایت شما به صورتی باشد که کاربر در گوشی تلفن همراه خود بدون کوچک‌ترین زوم با اسکرول کردن بتواند تمامی مطالب را مشاهده کرده و متن را به خوبی مطالعه نماید. حتما با طراح سایت خود صحبت کنید و این را در میان بگذارید که هنگام طراحی سایت شما به موبایل فرندلی بودن آن دقت کند تا نرخ پرش سایت شما کاهش پیدا کند.

لینک سازی داخلی

یکی دیگر از راهکارهای کاهش نرخ پرش سایت، لینک سازی داخلی به صورت اصولی می باشد. در صورت استفاده از لینک های داخلی مرتبط در هر مقاله، شانس دیده شدن مقاله ها تا حد زیادی افزایش پیدا می کند. به عبارتی دیگر با لینک سازی داخلی مرتبط، به احتمال خیلی زیاد، کاربر بر روی لینک مورد نظر، کلیک کرده و بدون تعامل از سایت خارج نخواهد شد که همین امر منجر به کاهش نرخ پرش می شود.

بیشتر بخوانید» به منظور آشنایی با فوایدو اصول لینک سازی داخلی بین مقالات روی لینک داده شده کلیک کنید.

نحوه محاسبه Bounce rate در گوگل آنالیتیکس

نحوه محاسبه Bounce rate در گوگل آنالیتیکس

  • بانس ریت در گوگل آنالیتیکس با استفاده از دو مفهوم session و Hit محاسبه می شود.
  • Session در گوگل آنالیتیکس، همان فعالیت های کاربران در سایت در دوره های زمانی کوتاه مدت می باشد.
  • Hit نیز مجموعه کارهایی است که کاربر در سایت انجام می دهد. البته لازم به ذکر است که گوگل، قادر به تشخیص برخی از کارها توسط کاربر نیست و در نتیجه برخی از اقدامات کاربر، جزء هیت حساب نشده و زمان سشن را هم تحت تاثیر قرار نمی دهند.
  • حال با توجه به مفهوم Session و Hit، فرمول نرخ پرش، قابل درک خواهد بود که عبارت است از:
  • نرخ پرش= (نسبت Sessionهای تک هیت به کل Sessionهای سایت در یک دوره زمانی مشخص)*100
  • به عبارتی ساده تر فرمول محاسبه بانس ریت به شرح زیر است:
  • (تعداد بازدیدهای یک صفحه تقسیم بر تعداد کل بازدیدکنندگان سایت در یک بازه زمانی معین)*100

در نتیجه اگر در طول یک شبانه روز 200 کاربر از سایت شما بازدید کرده و از این بین 40 نفر آن ها فقط چندین ثانیه وارد یک صفحه از سایت شما شده و پس از گذشت چند ثانیه از سایت خارج شده اند، نرخ پرش سایت شما در این شبانه روز و طبق فرمول بالا عبارت است از:

(40 تقسیم بر 200)*100= 20 درصد

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم