دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

آشنایی با الگوریتم freshness و تاثیر آن در سئو

تاثیر الگوریتم Freshness در سئو سایت

تا به حال نام الگوریتم freshness را شنیدید؟ همه افرادی که به صورت حرفه‌ای در زمینه سئو و بهینه سازی سایت‌ها فعالیت می‌کنند، این را می‌دانند که گوگل تمامی قوانین خود را در قالب الگوریتم‌‎ها ارائه کرده و در صورت دنبال کردن این الگوریتم‌ها می‌توان به خواسته گوگل دست پیدا کرد و سایتی بهینه داشت. Freshness یکی از همین قوانین مهم است.

ما در این مطلب تصمیم داریم تا به صورت کامل الگوریتم freshness را به شما معرفی کنیم تا با استفاده از آن سایتی با محتوای مفید داشته و در رتبه 1 SERP قرار بگیرید.

الگوریتم freshness چیست؟

الگوریتم freshness چیست؟

Freshness نام یکی از مهم‌ترین الگوریتم‌های گوگل است که به تازگی و به روز رسانی نتایج جستجو علاقه زیادی نشان داده و اطلاعات را هر ثانیه، هر دقیقه، هر ساعت و هر هفته به روز می‌کند.

بیشتر بخوانید: کامل ترین آموزش پیداکردن کلمات کلیدی برای سایت را در این مقاله بخوانید.

این الگوریتمی است که به نویسندگان وبلاگ‌ها و سایت‌های تازه کار فرصتی برای نشان دادن خود می‌دهد. Freshness به راحتی توانسته تغییرات خیلی زیادی را در رتبه بندی سایت‌ها ایجاد کرده و قوانین قدیمی سئو را به روز نماید.

این الگوریتم در ژوئن 2010 منتشر شد و گوگل اعلام کرد تغییرات بسیار بنیادی در نتایج جستو اتفاق خواهد افتاد. این موتور جستجو بیان کرد که تمرکزش بر روی ارائه محتوای به روز و تازه بوده و سایت‌های این چنینی را در صدر قرار می‌دهد.

حالا این الگوریتم به چه شکلی کار کرده و چه نوع محتوایی را به روز می‌کند؟ برخی از عناوین و کلمات کلیدی بعد از مدتی و با گذشت زمان، نیاز به اطلاعات جدید داشته و باید به روز شوند. برای مثال دنیای علم و دانش همیشه راکد نبوده و دانشمندان به صورت مکرر مطالبی را اضافه می‌کنند.

به همین دلیل الگوریتم freshness در سایت‌ها جستجو کرده و به دنبال تازه‌ترین مقاله در زمینه‌های نیاز به آپدیت می‌گردد تا بتواند آن را در صدر نتایج جستجو قرار داده و تازه‌ترین اطلاعات و اخبار را در اختیار کاربران قرار دهد.

چرا نام freshness برای این الگوریتم در نظر گرفته شد؟

با توجه به مفهوم و کارایی که این الگوریتم داشته و وظیفه‌ای که بر عهده دارد، freshness می‌تواند بهترین نام برای آن باشد چرا که ربات‌های این الگوریتم به صورت دائمی به دنبال تازه سازی نتایج جستجو هستند.

Freshness چگونه کار می‌کند؟

گوگل برای طراحی الگوریتم freshness، از یک مدل ریاضی قوی برای آنالیز کلمات کلیدی و عبارات جستجو شده توسط کاربر استفاده کرده است. در واقع freshness تشخیص می‌دهد که کاربر با توجه به چیزی که سرچ کرده، به اطلاعات جدید نیاز دارد یا همان مقالات قدیمی برای او کفایت می‌کند.

خب شاید این سوال برای شما پیش بیاید که ربات‌ها چگونه می‌توانند متوجه این موضوع شوند؟ freshness برای به روز نگه داشتن اطلاعات خود از دو منبع استفاده می‌کند.

اولین منبع او، شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خبری هستند. الگوریتم freshness جدیدترین پست‌های سایت‌های خبری و همچنین موضوعات ترند شده در شبکه‌های اجتماعی را دائما بررسی می‌کند تا متوجه آخرین اخبار به روز باشد.

دومین منبع freshness، خود کاربران هستند. در زمان‌هایی ممکن است یک کلید واژه که قبلا محبوبیت چندانی نداشته، مورد توجه تعداد زیادی از کاربران قرار گرفته و به دفعات سرچ شود. در چنین شرایطی freshness تشخیص می‌دهد اتفاقات جدیدی در محوریت این کلید واژه افتاده و اطلاعات گوگل باید به روز شوند. حالا شروع به جستجو می‌کند تا سایت‌هایی با جدیدترین محتوا در این حوزه را پیدا کرده و در راس قرار دهد.

عبارت‌ها یا کلید واژه‌هایی که نیاز به آپدیت داشته و الگوریتم freshness روی آن‌ها کار می‌کند، QDF (Query Deserves Freshness) نام دارد. به همین دلیل به این الگوریتم، QDF نیز گفته می‌شود.

چه محتواهایی نیاز به تازگی دارند؟

شاید فکر کنید تمامی مطالبی که در اینترنت وجود دارند، تحت محوریت freshness بوده و هر روز آپدیت می‌شوند ولی این طور نیست. تعدادی از موضوعات به گذر زمان حساس بوده و به مرور، قدیمی می‌شوند.

آپدیت الگوریتم فرشنس گوگل

برای مثال زمانی که عبارت نتیجه جام جهانی در گوگل سرچ می‌شود، کاربر توقع دارد تا نتیجه آخرین جام جهانی را مشاهده کند. طبیعتا اگر با سرچ این عبارت، نتیجه اولین جام جهانی برگزار شده نمایش داده شود، کاربر مجبور می‌شود به صورت دیگری جستجو کند که این باعث عدم رضایت او خواهد شد.

به صورت کلی محتواهایی که نیازمند به روز رسانی هستند، به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

رویدادهایی که اخبرا رخ دادند

رویدادهایی که به تازکی رخ دادند، به شدت مورد توجه کاربران قرار می‌گیرند. برای مثال زمانی که کرونا به تازگی کشف شده و بیمارانی که به این ویروس مبتلا می‌شدند، در حال افزایش بودند، کاربران در رابطه با این بیماری به جستجو پرداخته و به دنبال تازه‌ترین اخبار در مورد آن بودند.

یعنی اگر مطلب علمی جدیدی در مورد این بیماری منتشر شده یا داروهای جدیدی برای آن ارائه می‌شد، freshness آن را در ابتدای نتایج جستجو می‌آورد تا کاربران به راحتی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

به عنوان مثالی دیگر می‌توان به اخبار افراد معروف اشاره کرد. اگر در رابطه با هر کدام از این افراد اخبار جدیدی منتشر شود، باید در راس نتایج بیاید تا با سرچ نام این فرد، کاربر به جدیدترین اخبار دست پیدا کند.

اتفاقاتی که به صورت مکرر و منظم تکرار می‌شوند

قبلا به مثال جام جهانی اشاره کردیم و گفتیم کاربر با جستجوی نتایج جام جهانی به دنبال آخرین دوره آن می‌باشد. این نوع از کلمات کلیدی، در دسته بندی اتفاقات تکرار شونده قرار می‌گیرند. جام جهانی هر 4 سال اتفاق افتاده و باید اطلاعات راجع به آن، حداقل هر 4 سال یک بار آپدیت شود.

به روز رسانی مکرر

این دسته از کلمات، تا حد خیلی زیادی به نظرات کاربران بستگی دارند. در این دسته از کلیدواژه‌ها از صفاتی مانند بهترین، جدیدترین، آخرین و … استفاده می‌شود. برای مثال زمانی که عبارت بهترین فیلم‌های اکشن سرچ می‌شود، طبیعتا نمایش فیلم‌های بسیار قدیمی برای سلیقه‌های امروزی اصلا جالب نبوده و کلمه بهترین به آن داده نمی‌شود.

سالانه تعداد زیادی فیلم ساخته می‌شود که کاربر با استفاده از نظراتی که کاربران در رابطه با هر فیلم ثبت می‌کنند، بهترین‌ها را انتخاب کرده و در صورت سرچ بهترین فیلم‌ها، نمایش می‌دهد.

چه نوع به روز رسانی در freshness تاثیرگذار است؟

حالا که در رابطه با الگوریتم freshness به صورت کامل اطلاع داشته و می‌دانید چگونه کار می‌کند، باید بدانیم که محتوای سایت خود را به چه صورتی آپدیت کنیم تا freshness روی آن تاثیر گذاشته و در بهترین رتبه قرار دهد.

بیشتر بخوانید: آشنایی با تقویم محتوایی و مزایای استفاده از آن

به صورت کلی باید محتوای سایت خود را طبق متدهای روز دنیا، به روز نمایید. در صورت داشتن محتوای پوسیده مطمئن باشید بعد از مدتی در انتهای نتایج قرار گرفته و تمامی کاربران خود را از دست می‌دهید چرا که محتوایی که در سایت دارید دیگر به درد کاربر نخورده و گوگل این را به خوبی متوجه می‌شود.

باید این را بگوییم که freshness به دو نوع به روز رسانی حساس است. اولین نوع آن، آپدیت یکی از صفحات وب است. یعنی شما یکی از مقالات خود که نیاز به مطالب جدید دارد را به روز نمایید. در این صورت همان صفحه توسط freshness بررسی شده و در صورت داشتن تمامی فاکتورهای مورد نظر، رتبه خوبی می‌گیرد.

نوع دوم به روز رسانی زمانی است که به صورت کلی سایت را تغییر داده و به روز می‌کنید. به این صورت سایت‌هایی که به تازگی وارد عرصه رقابت می‌شوند، شانس دیده شدن دارند. شما باید علاوه بر به روز رسانی محتواهای قبلی، محتواهای جدید و مفیدی را به سایت اضافه کنید.

برای مثال اگر شما ماهی یک مقاله جدید منتشر می‌کنید ولی رقیبی دارید که هفته‌ای یک مقاله جدید را بار گذاری می‎‌نماید، مطمئن باشید از او عقب خواهید ماند چرا که مورد توجه الگوریتم freshness قرار دارد.

چطور با کمک freshness در رتبه خوبی قرار بگیریم؟

اگر در حوزه سئو کار می‌کنید باید بدانید که می‌توانید با استفاده از freshness در رتبه خوبی قرار بگیرید. به صورت کلی محتواهایی که در یک سایت قرار می‌گیرند به دو دسته تقسیم می‌شوند. دسته اول محتواهایی هستند که نیاز به آپدیت نداشته و اصطلاحا همیشه سبز هستند که ربطی به freshness ندارند.

دسته دوم محتواهای نیازمند به تازگی هستند که می‌توانید به خوبی از آن‌ها استفاده کنید. برای اینکه بتوانید توجه الگوریتم freshness را به خود جلب کنید باید حتما دنبال چنین موضوعاتی باشید.

در ابتدای کار باید لیست عناوین نیازمند به تازگی را پیدا کرده و محتوای آن‌ها را با فاصله زمانی کم در سایت منتشر کنید. بعد از اینکه تمامی عناوین را منتشر کردید، آپدیت را آغاز کنید. به صورت دوره‌ای می‌توانید تمامی این موضوعات را به روز کرده و freshness را به سایت خود بکشانید.

البته فکر نکنید که فقط با همین کار می‌توانید در رتبه خوبی قرار بگیرید. باید علاوه بر محتوا و به روز کردن آن‌ها، به سئو فنی و سئو خارجی نیز توجه کنید. سایت شما نباید مشکل فنی داشته باشد. همچنین بهتر است در گرفتن بک لینک از سایت‌های معتبر تمرکز کنید. تمامی این موارد در سئو سایت تاثیرگذار است.

نتیجه گیری

در این مطلب به صورت کامل در رابطه با الگوریتم freshness و تاثیری که روی رتبه بندی سایت‌ها گذاشته است صحبت کردیم. چگونگی کارکرد این الگوریتم را بیان کرده و این را گفتیم که چگونه با استفاده از آن به بهترین رتبه دست پیدا کنید. با مطالعه این مطلب و استفاده از نکاتی که بیان کردیم، می‌توانید به هدف خود در سئو دست پیدا کنید.

منبع مقاله: https://www.searchenginejournal.com/google-algorithm-history/freshness-algorithm/

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم