دریافت مشاوره رایگان ورود به کسب و کار آنلاین

چطور ارور 404 را در سایت برطرف کنیم؟

صفحات 404

خطای 404 یکی از ارورهایی است که حتما آن را در بستر وب مشاهده کرده‌اید و به معنای در دسترس نبودن صفحه‌ای است که می‌خواهید به آن وارد شوید. در این مطلب می‌خواهیم ابتدا شما را با دلایل بروز این خطا آشنا کنیم و در ادامه، با راه‌حل‌های رفع آن آشنا کنیم تا بتوانید به‌درستی آن را رفع نمایید. با ما همراه باشید.

دلایل بروز خطای 404

برای رفع خطای 404 باید بدانید که دلیل بروز این خطا چیست تا بتوانید آن را برطرف کنید. گاهی خطا از سمت مدیر وب‌سایت قابل رفع بوده و  گاهی باید ایراد از سوی سرور یا سرویس گیرنده است و بعضی اوقات، مشکل از سوی CDN ایجاد شده است. در ادامه ما مهم‌ترین دلایل بروز را برای شما آورده‌ایم تا با آن‌ها آشنا شوید. در نظر داشته باشید که درصورت عدم آشنایی با موارد ذکر شده، می‌توانید برای برطرف کردن این دسته از خطاها کار را به یک شرکت طراحی سایت در مشهد بسپرید.

404

حذف صفحه از اینترنت

متداول‌ترین علت بروز این خطا، حذف صفحه از سمت سرور است. مدیر یک سایت ممکن است بنابه‌دلایل مختلف تصمیم بگیرد که صفحه‌ای را حذف کند؛ این حذف می‌تواند موقت یا دائم باشد. هنگامی که این صفحه را دوباره در وب قرار دهید، با خطای 404 مواجه خواهید شد. این خطا روی سئو سایت و تجربه کاربری بسیار تاثیرگذار است بنابراین برای مدیران سایت و متخصصین سئو اهمیت بالایی دارد.

خطا از سوی سرویس‌گیرنده

گاهی خطا از سمت کاربر به‌عنوان سرویس‌گیرنده است. شاید کاربر آدرس را به‌درستی تایپ نکرده باشد؛ جا گذاشتن یک کارکتر، حرف یا حتی / می‌تواند سبب بروز این خطا شود.

تغییر نشانی اینترنتی

شاید دلیل بروز این خطا، تغییر آدرس اینترنتی باشد. فکر کنید که صاحب یک سایت تصمیم گرفته آدرس یک صفحه خود را تغییر دهد. در این صورت هنگام سرچ با بروز این ارور مواجه خواهید شد زیرا مرورگر نمی‌تواند آدرس سایت را به‌درستی پیدا کند. البته اگر این اقدام توسط ادمین سایت انجام شود، مانع بروز هم‌چین مشکلی خواهد شد.

محدودیت دسترسی

گاهی صاحب یک سایت دسترسی کاربران را به بخشی از سایت خود به دلیل بروزرسانی قطع می‌کند، در این حالت کاربران با ورود به سایت با خطای 404 مواجه می‌شوند. البته این خطا می‌تواند به دلیل محدودیت دسترسی ناشی از آی‌پی شما باشد.

شاید این سوال برای‌تان مطرح شود که چرا باید دسترسی آی‌پی خاصی محدود شود؟ معمولا این اتفاق برای رعایت یک‌سری قوانین یا امنیت صورت می‌گیرد. مثلا آدرس بانک‌های ایران فقط با آی‌پی ایران باز می‌شود یا بعضی از سایت‌های داخلی خدماتی را ارائه می‌دهند که می‌خواهند فقط کاربران ایرانی به آن دسترسی داشته باشند؛ بنابراین این محدودیت را اعمال می‌کنند.

آموزش رفع خطای 404

از آن‌جایی‌که ممکن است خطا از سوی کاربر یا سرور یا… باشد پس رفع خطای آن باید متناسب با شرایط باشد.

آموزش رفع خطای 404 از سوی کاربر

شما به‌عنوان یک کاربر می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید تا خطای 404 برطرف شود.

  • اگر کش سایت روی مرورگر شما ذخیره می‌شود، آن را حذف کنید. برای این کار، ابتدا وارد تنظیمات مرورگر خود شوید و به بخش تاریخچه مراجعه کنید و سپس پاکسازی کش و کوکی‌ها را انجام دهید.
  • دوباره از طریق گوگل آدرس جدید را جستجو کنید.
  • اگر از نرم‌افزارهای تغییر آی‌پی استفاده می‌کنید، آن را خاموش کنید.
  • گاهی با رفرش صفحه، خطا برطرف می‌شود؛ در این حالت، خطا به علت ایجاد محدودیت مدیر سایت بوده که قبلا آن را گذاشته و اکنون آن را برداشته است.
  • با یک مرورگر دیگر یا یک دستگاه دیگر امتحان کنید. اگر مشکل برطرف شد، حافظه کش مرورگر خود را پاک نمایید.
  • به مدیر سایت این موضوع را گزارش دهید.
  • به یک صفحه بالاتر آن سایت مراجعه کنید. مثلا شما در حال مطالعه یک صفحه از سایت هستید که زیرمجموعه یک بخش است. به آن بخش مراجعه کنید و بقیه زیر مجموعه‌ها را بررسی نمایید.

آموزش رفع خطای 404 از سمت سرور

اگر شما مدیر یک سایت در یک آژانس دیجیتال مارکتینگ در مشهد باشید، حتما در تلاش هستید که خطاهای 404 در سایت شما وجود نداشته باشد زیرا روی تجربه کاربری تاثیر منفی می‌گذارد و گوگل به‌عنوان محبوب‌ترین موتور جستجو نیز رابطه خوبی با این خطا ندارد و سایت‌هایی را جریمه می‌کند که تعداد زیادی از این خطا را در خود دارند پس بهتر است با دلایل بروز این خطا و راه‌های رفع آن آشنا باشید تا در صورت بروز این خطا در سریع‌ترین زمان ممكن آن را برطرف نمایید.

نصب افزونه

گاهی با نصب یك افزونه جدید، این خطا ایجاد می‌شود و شما باید اولین كاری كه انجام دهید، غیرفعال كردن آخرین افزونه‌ای است كه آن را نصب كرده‌اید. باید این نكته را بدانید كه گاهی افزونه‌ها مشكل دارند و گاهی این خطا فقط به‌خاطر تداخل كار آن‌ها با یك‌دیگر است.

مشكل از سوی سرویس‌دهنده هاست

گاهی تغییراتی از سوی سرویس ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ شما صورت می‌گیرد و باید برای رفع این ارور با پشتیبانی آن‌ها در تماس باشید تا مشكل را برطرف كنید.

صفحه 404

یافتن و رفع لینك‌های شكسته

شما به‌عنوان مدیر یك سایت، برای رفع ارور 404 باید در مرحله اول بتوانید آن‌ها را پیدا كنید. برای پیدا كردن این صفحات می‌توانید از ابزارهای كمك استفاده كنید؛ افزونه‌ها یا اکستنشن‌های موزیلا و کروم، پلاگین‌های وردپرس یا بعضی از سایت‌ها به شما کمک می‌کنند تا این صفحات را پیدا کنید. می‌توانید در اینترنت عبارت broken link check را جستجو کنید تا سایت‌های كمكی را به شما نشان دهد.

بررسی پیوند یكتا و ساختار آدرس صفحات

در همه سیستم‌های مدیریت محتوا شما می‌توانید در ساختار پیوند یكتا تغییراتی را اعمال كنید. گاهی انجام این كار سبب می‌شود كه كاربران با این خطا مواجه شوند، تنها كاری كه شما باید انجام دهید، برگرداندن تغییرات به حالت اولیه است.

هدایت كاربران از صفحات حذف شده به صفحه‌ای متفاوت

گاهی شما آدرس سایت خود را تغییر می‌دهید. در این صورت باید به موتورهای جستجو بگویید كه آدرس شما تغییر كرده تا خطای 404 را نشان ندهند، به این كار در اصطلاح ریدایركت یا هدایت دوباره گفته می‌شود. اگر وردپرس را به عنوان بستری برای طراحی سایت انتخاب کرده و از این رو به دنبال دریافت خدمات طراحی سایت وردپرسی در مشهد هستید، شرکت‌ها کار هدایت کاربران به صفحات مد نظر را انجام داده در غیر این صورت، یواست و simple 301 Redirect بهترین و مناسب‌ترین ابزار برای انجام این کار است.

ایجاد صفحه اختصاصی برای خطای 404

شما با ایجاد یک صفحه اختصاصی برای سایت خود می‌توانید کابران را به بخش دیگری از سایت خود هدایت کنید تا نرخ پرش سایت را کاهش دهید. اگرچه این کار مشکل را برطرف نمی‌کند اما از نظر سئو برای سایت شما مفید است.

سخن پایانی

خطای 404 معمولا رخ می‌دهد و شما نیاز دارید که با دلایل بروز آن آشنا شوید و راه‌های رفع آن را یاد بگیرید تا روی سئو سایت شما تاثیر منفی نگذارد و درنهایت از بروز تجربه کاربری نامناسب جلوگیری کنید. ما در این مطلب راه‌های متفاوت رفع این مشکل را به شما توضیح دادیم تا متناسب با شرایط خود با آن مواجه کنید. آیا به حال با این مشکل روبه‌رو شده‌اید؟ شما از چه روشی برای رفع این خطا استفاده کرده‌اید؟

منبع

شایان صاحبکار

درباره نویسنده: شایان

سلام من شایان هستم. سابقه 8 سال فعالیت در زمینه تولید محتوا برای سایت‌های فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ را دارم. در سایت پارس وب قصد داریم تا تمامی موضوعات حوزه طراحی سایت و سئو را به منظور آشنایی بیشتر کاربران سایتمان، به صورت کاملاً تخصصی توضیح دهیم. به منظور کسب اطلاعات بیشتر به صفحه وبلاگ پارس وب مراجعه کنید.
فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره رایگان

یک جلسه مشاوره نقشه راه موفقیت وبسایت شما، مهمان ما باشید

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم